Mazda 323F

16 Lut 2009, 12:38

witam chciałem zakupić takiż samochód z 96r z pełnym wyposażeniem oprócz skóry z silnikiem 1,8 co o tym modelu myslicie na co zwrócić uwage? jak ze spalaniem ? Znajomy ma 1,5 i mówił mi że zrobił błąd bo mógł kupić 1,8 bo podobno spalanie praktycznie na tym samym poziomie czy to prawda?
sibi26
Początkujący

16 Lut 2009, 13:35

Znajomy dobrze ci radzi,Mazda 323?No cóz to jest w końcu Mazda! :shock: Znajdz tylko model w dobrym stanie i lej paliwo!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 13:56

Ale widzisz silniki 1.5 i 1.6 sa pozbawione wad czego nie mozna powiedzięć o 1.8 i 1.4.Samo spalanie i osiągi to nie wszystko.Masz do wyboru 1.5 i 1.6 bo to sa silniki dopracowane! :wink: Te silniki sa dynamiczne,kolega dobrze radzi ale niech sie cieszy,że ma akurat ten silnik a nie 1.8!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

28 Lut 2009, 16:48

NIe chce tutaj nikogo poprawiać ale 1.6 jest dostępne w IIIg a temu koledze chodzi o IIg więc ma do wyboru 1.5 1.8 i 2.0
sebacrx3

28 Lut 2009, 18:45

Sebac po to jest forum by krytykować,poprawiać ale nie kpić i drwić! :wink: Masz racje! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

01 Mar 2009, 19:29

Kolego PhantomASA1 ja oczywiście nie kpie czy też niedrwie z Ciebie bo wydaje mi się że nadajemy na podobnych falach ale ta poprawka(drobna)myślę że była potrzebna by nie wprowadzać kolegi zainteresowanego kupnem mazdy w błąd.Wiem że jestem nowy tu ale staram się pomóc na tyle ile potrafię i ile wiem bądź ile zdążyłem doświadczyć w swoim życiu.Pozdrawiam PhantomASA1 i wszystkich forumowiczów!
sebacrx3

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście
    Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...