Mazda 323F

15 Lis 2009, 17:08

Byłem w komisie i spodobała mi sie pewna Mazda.

Mazda 323F 1,5 88KM 1995r. wyposazenie całkiem fajne ale bez klimy i ABS

Nowe aluminiowe felgi oraz nowe opony juz ma, do tego 4 opony zimowe.

Samochód 2 lata w kaju wczesniej uzywany w Niemczech. Przebieg to 170 tys.

Autko w srodku bardzo zadbane, tapicerka czysta bez przetarcia i mysle ze przebieg jest prawdziwy. Serwisowany w ASO, posiada kiążeczke serwisowa.

Miałem jazde probne silnik pracuje rowno, nic nie puka ani nie trzeszczy.

Jedyny minus to lekko uszkodzona lewa tylna strona (przy błotniku na wysokosci tylnych lamp. Jest to wgniecenie do wyklepania, no i maska malowana byla bo jest jasniejsza od reszty.
Koles komisu mowił ze była malowana bo były odpryski i ciezko dobrac taki sam kolor.

Myslicie ze warto za te cene za takie auto? czy szukac dalej? Ewentualnie przed kupnem jechac na jakis warsztat i sprawdzic np kiedy był wymieniany pasek rozrządu?

Autko mi sie podoba widac ze była dbana no i 12 lat w Niemczech jezdziła, przebieg tez mały.
bartek0386h
Początkujący

Miejscowość: Mazury
0

15 Lis 2009, 17:13

Skoro maska była malowana to radze ci pojechac na stacje kontroli pojazdów niech sprawdzą "wykrywaczem kłamstw" czy był bity przód chodzi o gróbość lakieru...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
0

15 Lis 2009, 17:53

Ja też bym sprawdził... Mogła być porządnie rozwalona :neutral:
Co do przebiegu to mam mieszane uczucia... Przed kupnem obejrzyj lepiej każdy szczegół.
Z handlarzami różnie bywa niby wszystko pięknie a potem wszystko wychodzi :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
0

15 Lis 2009, 18:39

nie wiem ale chyba drogo ja sprzedałem taką z 97r. za 8500 pln, auto w idealnym stanie przywiozłem osobiście z DE
a i dokładnie miała ten sam motor 1.5 DOHC 16V 88KM
auto oczywiście zarejestrowane i ubezpieczone w Polsce
andrewb25

0

15 Lis 2009, 19:52

Koniecznie na warsztat niech sprawdzą czy są luzy, jak z amortyzatorami. Przejedź się, złap 100 km/h i zrób hamowanie awaryjne. Zobaczysz czy nie ściąga w którąś stronę. Jeżeli auto jeździ w porządku, bez problemu odpala, nie świecą się żadne kontrolki to kupuj.

Na dzień dobry i tak zmieniasz filtry, olej i rozrząd.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

15 Lis 2009, 20:58

przod chyba nie był bity bo zderzak ma oryginalny kolor.

Jeszcze sobie przypomniałem ze kontrolka podszuki powietrznej sie swieci. Jak jade czasami sie zapala i gasnie. Nie wiem co to moze byc. Koles mowił ze komputer nic nie wykazał. Problem gdzies z czujnikami czy jak?
bartek0386h
Początkujący

0

15 Lis 2009, 21:01

Po pierwsze jaki koleś ten z komisu ??
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
0

15 Lis 2009, 23:34

Zaczyna śmierdzieć. Maska malowana, czujnik od poduch się świeci. Możliwe, że auto zaliczyło dzwona. Aczkolwiek to nie oznacza, że dalej jest złe. To nie są duże pieniądze, jeżeli było przyzwoicie zrobione... .

Warto byłoby sprawdzić, czy ta poducha tam w ogóle jest, czy jest tylko atrapa. Pamiętaj, jeżeli kontrolka od poduch się świeci, to na pewno przy zderzeniu ona Ci nie wystrzeli. Czyli to tak jakbyś tej poduchy tam nie miał.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

16 Lis 2009, 00:01

Jeszcze jedno mnie dreczy i nie daje mi spokoju. W necie sa rózne wersje tej Mazdy 323F.
Nie ma zadnego oznaczenia tylko ze jedne sa postawione wyzej a inne nizej. (Szczelina miedzy kołem a błotnikiem.)

Zobaczcie te 4 samochody. Pierwsze 2 stoja wysoko a kolejne 2 nizej.

Czy to chodzi o wersje tej Mazdy tzn 323F?
Tzn 323 V F i 323 V S?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

A tutaj zobczyłem te wersje. [link do autocentrum.pl wygasł]

Ta do ktorej sie przymierzam stoi wyzej i na poczatku myslałem ze cos z nia nie tak jest. No ale na allegro jest wiele takich...
bartek0386h
Początkujący

0

16 Lis 2009, 13:23

Bo to są dwie różne wersje.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

16 Lis 2009, 13:26

Polecam zainteresuj się tą oto Mazdą; [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wygląda na solidne autko możesz poświecić mu troszkę uwagi.
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna
0

16 Lis 2009, 17:43

kupiłem ją. Lewy swozen do wymiany i do konserwacji jakies tam czesci w podwoziu.

Fajnie jezdzi ale silnik głosno pracuje w tych mazdach. Bedzie sie trzeba przyzwyczaic.

W koncu własne autko. :razz:

Dzieki za komenty! :smile:

[ Dodano: Pon Lis 16, 2009 17:50 ]
jeszcze jedno pytanko gdzie moge znalezc instrukcje obługi do tej mazdy?

bo mam wszystko po niemiecku... :/
bartek0386h
Początkujący

0