Mazda 323F - Warto kupić?

30 Mar 2013, 22:52

Witam

Zastanawiam się nad zakupem tej Mazdy.
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Wiem że po samych zdjęciach dużo nie można wyczytać, ale wprawny znawca zawsze coś znajdzie :wink:

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Endrju07
Obserwowany

Auto: Nie mam

01 Kwi 2013, 23:29

Samochód jest na pewno po młodym kierowcy. Nie mówię, że to wada. Ale nakładki na pedałach, "nawiewy" pokrywy silnika, płomienie na przednim błotniku, myty silnik- to za dobrze nie świadczy. Pojedź z właścicielem na stację diagnostyczną, tam ci wszystko sprawdzą.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

28 Maj 2013, 23:31

Skoro jest już temat dotyczący Mazdy 323f III.
Stoję właśnie przed zakupem samochodu do 8000-8500zł w benzynie i wybór padł właśnie na tę Mazdę :)
Lecz problem dotyczy silnika. Nie wiem z którym silnikiem najlepiej kupić (będzie montowany podtlenek gazu LPG :D ). Czy silnik 1.5 88KM daje sobie radę z tym samochodem? Nie jest zbyt słaby? Auto głównie będzie jeździło po niewielkich miasteczkach i parę razy w roku jakaś dłuższa trasa ~800km. Może lepiej szukać silnika 1.8 16V chyba 114KM? Tylko.. czy to nie będzie znowu za dużo palić?
Najlepiej, żeby samochód mało palił i w miarę jechał np z bagażami i pełną obsadą. Teraz mam Astrę F 1.6 8V 75KM i nawet to to jedzie, ale przy pełnym obciążeniu trzeba ją fest męczyć przy wyprzedzaniu, albo pod górkę :D
Auto obowiązkowo z klimatyzacją.
Dzięki za sugestie.
Pozdrawiam.
Sobolxx
Początkujący

Miejscowość: Knurów
Prawo jazdy: 21 09 2009
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.4 Tce 130Km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi