15 Mar 2013, 15:43
Witam.
Po pierwsze nie zwracaj uwagi na pierdoły w stylu volvo to nie volvo, kto to pisze?
Żyjemy w świecie globalizacji i światowych korporacji, współpracy i połączeń projetkowo-finansowych. Co w tym złego że v50 ma podłogę i zawieszenie forda, mazda też ma i co z tego?
To zawieszenie jest jedne z najlepszych w swojej klasie, również silnik jest od PSA ale nikt kto go montwał nie zgrał go tak dobrze jak Volvo.
Zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ja długo zastanawiałem się na v50ką i szukałem auta dla siebie pół roku, po 8 m-cach użytkowania i 20tyś. km. uważam ten samochód za idealny dla mnie.
Co mogę Ci poradzić, skupiłbym się na autach z roczników koniec 05 i 06 (usunięto wtedy większość problemów), za 20000 będzie ciężko kupić auto z dobrym wyposażeniem i przebiegiem, raczej nastawiaj się na realny przebieg powyżej 200 000 km.
Z tych roczników znajdziesz auto bez DPF-u, więc spokojnie pojeździsz po mieście.
Mimo iż v50 jest samochodem rodzinnym/kombi to miejsca nie jest za wiele w środku, dobrze było by byś wsiadł i sprawdził czy się pomieścisz.
Co podoba mi się w Volvo to bezpieczeństwo, nawet w najbiedniejszej wersji masz sporo systemów bezpieczeństwa.
Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej to zapraszam na volvoforum.pl, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania o volvo, może też ktoś z forum będzie miał do zaoferowania v50kę, możesz też tam wrzucić do oceny auto które Ci się spodoba na pewno ktoś pomoże sprawdzić, ocenić, doradzić.
To auto z linku to jak widzę wersja standard lub kinetic, czyli golasy, na dodatek przekładka.
Co do kosztów serwisu to też jakieś bajki wciskacie. W tym roczniku już chyba nikt nie będzie chciał kontynuować wpisów w książce serwisowej i serwisować auto tylko w ASO. Są niezależne serwisy, które oferują dobre ceny i fachową obsługę, ASO robi też promocje i akcje serwisowe na których można taniej naprawić samochód, np. jest akcja na przegląd za 50 zł.
Zapraszam Cię na volvoforum.pl jeśli interesujesz się V50.
Powodzenia.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.