Mazda 6 2.0 Benzyna - propozycje

17 Paź 2020, 03:26

Witam

Mam upatrzone trzy Mazdy 6-tki, do 100 km od miejsca zamieszkania i chciałbym w przyszłym tygodniu zabrać się za to. Interesuje mnie benzyna z manualem, rocznik do 2011, najlepiej poliftowa i takie coś znalazłem, wszystkie sprowadzane:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy jest jakaś różnica między zwykłymi wersjami a GTM, np w grubości lakieru itp?
Sylweqq
Nowicjusz

17 Paź 2020, 17:56

Oj te opisy prywatnych osób

Auto nr. 1

Odnośnie auta - jest to unikalna wersja ze 155 konnym 2-litrowym silnikiem, w bogatej wersji wyposażenia.
Auto NIGDY nie widziało gazu.

A co takiego unikalnego w tej maździe ? Silnik jakich pełno 2.0 DISI z wtryskiem bezpośrednim, w wersji podstawowej.
Gazu nie widział bo ten silnik się i tak do gazu nie nadaje :lol:

Auto Nr 2
Przedlift. Produkcja co najwyżej 2008. Więc go Pan troszkę odmłodził.

Auto nr 3

Fajny ze względu na tą Wersję

Ale i tak ja miałem uważam fajniejszą wersję SPORT ... takiej szukałbym, na tych kółkach wygląda obłędnie

Co do DISI to szukałbym z jak najmniejszym przebiegiem...to trochę pojeździsz ...a tam nie ma przelewek z kosztami eksploatacji ...coś klęknie będzie drogo.....bardzo drogo
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Paź 2020, 15:15

Dzięki za odpowiedź. Co do silnika benzynowego to jaki konkretnie szukać, jaki jest najmniej awaryjny? Zresztą za bardzo nie ma w czym przebierać.

W wawie jeszcze pojawił się taki egzemplarz [link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

oraz przeoczony [link do oferty na Olx wygasł]
Sylweqq
Nowicjusz

19 Paź 2020, 19:04

Jeżeli to ja miałbym kupować prywatnie dla siebie to
(Aczkolwiek mazd 6 w ostatnich 2 latach sprowadziliśmy kilkanaście sztuk

jeżeli miałbym zakładać LPG no to tylko przedlift 2.0 147KM

A jeżeli miałbym nie zakładać LPG to jakiś ładny polift z niedużym przebiegiem.
andrewb25
Stały forumowicz

20 Paź 2020, 19:15

Ta przeoczona ma chyba tylny zderzak w innym odcieniu.

Ze swojej strony radziłbym Ci wziąć egzemplarz krajowy, spojrzeć właścicielowi głęboko w oczy i spytać ile bierze oleju. Nie "czy" tylko "ile". Niestety oprócz falujących obrotów i słabych blach to główna bolączka tych aut. Co ciekawe konstrukcyjnie to niemal idento to samo co poprzednia o połowę tańsza generacja, ale rozumiem, buda robi robotę :ok:

Brałeś pod uwagę:
Toyota Camry
Subaru Legacy
Chevrolet Epica
Mitsubishi Lancer
:?:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Paź 2020, 19:40

Co do obrotów to nigdy w żadnej nie miałem tym problemów tak więc jakieś bujdy są,
Co do blach...Spoko, miały problemy z pajączkami na ...dachu także trzeba obejrzeć dach
Mazda 6 II to już nie I gdzie faktycznie rdzewiała w oczach
andrewb25
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...

21 Paź 2020, 17:17

Ty nie ale zajrzyj na forum Mazdy. W II jest to samo co w I tylko nie tak stare :twisted:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Paź 2020, 14:20

Jeśli już wspomniałem o Mistubishi to co powiesz o tym? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Już szukam blisko domu
Sylweqq
Nowicjusz

22 Paź 2020, 18:57

Ze zdjęć nie ma czego się czepić, wiadomo jak się kupuje od handlarza, trzeba wiedzieć, o tych autach, że z salonu wyjeżdzały po 60k a konkurują obecnie z tymi za 90k :mrgreen:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Paź 2020, 19:14

fate napisał(a):Ty nie ale zajrzyj na forum Mazdy. W II jest to samo co w I tylko nie tak stare

Oj te fora i ci forumowicze, czasami za drugim monitorem jest 12 letni forumowicz specjalista więc o czym tu z takim dyskutować , jego tata ma mazdę którą zakupił za 1000 Euro i twierdzi że każde takie jest jak jego egzemplarz, straszny forumowicz
andrewb25
Stały forumowicz

22 Paź 2020, 22:26

fate napisał(a):że z salonu wyjeżdzały po 60k a konkurują obecnie z tymi za 90k

Trzeba brać pod uwagę że auta używane podrożały, i będą drożeć nadal.
Kur Euro rekordowo wysoki, Mało aut na rynku ze względu na Covid, więc mało aut więcej chętncyh na auto ..ceny raczej na zachodzie nie chcą schodzić wiele za dobre.
Dodatkowo straszenie wysokimi akcyzami, KAS mocno kontroluje komisy i handlujących, więc wszystko trzeba mieć na legalu w dzisiejszych czasach, a To Kosztuje. Dobre Auto więc będzie kosztować . A Co .
andrewb25
Stały forumowicz

23 Paź 2020, 22:03

no ale to jedne zdrożały a drugie już nie czy wszystkie bo o co ten wywód :?: zrobisz prawko to się wypowiadaj "forumowiczu" :mrgreen:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Paź 2020, 10:13

fate napisał(a):jak się kupuje od handlarza, trzeba wiedzieć, o tych autach, że z salonu wyjeżdzały po 60k a konkurują obecnie z tymi za 90k

fate napisał(a):no ale to jedne zdrożały a drugie już nie czy wszystkie bo o co ten wywód

A no po to bo się wypowiedziałeś na temat cen.
A skąd możesz cokolwiek wiedzieć na ten temat jak się nie obracasz w imporcie i handlu samochodowym to i o cenach słaba wiedza. co za ile i dlaczego tak drogo :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

25 Paź 2020, 17:48

ale ja się zgadzam z tym, że auta nowe jak i używane będą drożały, tyle że dotyczy wszystkich i te trzeszczaki co mogłeś kupić po 60 klocków i te za mięciutkie za które buliłeś stówkę, więc co to brać pod uwagę.. no ale tak chodzą, widać dobre jak ludzie kupują :yes:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika