Moja żona ma Mazde 6 z 02r. Sprowadziłem ją z Holandii gdzie jest dość wilgotno bo kanały itp kto był wie. Nie była jakoś skorodowana. Stan blacharki całkiem OK. Po zakupie poszła od razu do blacharza. Cały spód i nadkola zostały zakonserwowane. Koszt 300zł spokój na ok 4lata.
W Polsce niestety sypią sól na drogi i to ma się źle dla blacharki.
Przy zakupie sprawdz progi, spód, nadkola. Po uszczelkami gdzie sie da ocen stan blacharki. Potem możesz, ale nie musisz oddac auto do konserwacji.
Z silników polecam 2.0 Pb jako najlepszy w ofercie pod względem osiągi/koszty utrzymania.
My mamy 1.8 mocy na styk. Niedługo bedzie rok jak ją uzywamy i póki co zero problemów, a lata codzien tym autem do roboty.
Jak chcesz gazować to nie ma co czekać bo szkoda kasy na wache. Znajdz tutaj
http://lpg-forum.pl/warsztaty-lpg.html polecany warsztat w swojej okolicy. Poczytaj co tam ludzie montują do tych silników.
Istotna kwestia to dobre wtryski. Mazda nie toleruje słabych wolnych wtrysków.
HS Matrix bedzie OK. Koszt instalki dobrej to ok 2800zł. Można sciągnać kolektor pod nawierty.
Dobry zakład wystroi tez auto w trasie zapewne tez uzyje sondy szerokopasmowej...
Trzeba popytać nie gazować gdzie kolega poleci itp... Ja moja Ody gazowałem 60km od domu znalazłem zawodowców firma Kołomax z Łodzi. Wcześniej objechałem parę warsztatów...
edyta.
Zapomniałem.
![Uśmiechnięty :)]()
Wtrysk bezpośredni ma 2.3. Silnik 2.0 w obu wersjach mocowych jest na wtrysku MPI.