Mazda 6, Audi A3 czy Audi A6??? Które polecacie kupić?

Które auto polecacie?

Mazda 6 2.3
2
20%
Mazda 6s 3.0
3
30%
Audi A3 2.0
2
20%
Audi A6 1.8T
3
30%
Razem głosów : 10

27 Kwi 2011, 04:36

Na początek chciał bym się zwami przywitać ponieważ jestem na tym forum po raz pierwszy i mam nadzieje że nie ostatni, więc Witam :)

Przechodząc do rzeczy, mam mały problem z wyborem auta jakie kupić, na dole kilka linków z autami które sobie upatrzyłem:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dodam że chciał bym kupić auto tak do 30.000zł, rok minimum 2002, benzyna lub benzyna z gazem, skrzynia manualna, żeby miał chociaż te 150KM żeby było czym depnąć a zarazem aby mi portfel na stacjach paliwa za bardzo nie chudł.

Które z wyżej wymienionych byście polecali, odradzali, które są awaryjne bardzo, które nie, którym się lepiej jeździ itp. :)

Mam nadzieje że znajdą się osoby które jeździły albo jeżdżą takimi autami i będą chętne do pomocy.

Z góry gorąco dziękuje :)
Mateuszzz
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

27 Kwi 2011, 07:41

Ja polecam Mazdę. Ten model jest bardzo fajny i jak dla mnie najładniejszy z dotąd produkowanych. Fajne linie nadwozia i nie jest tak napompowany jak obecny.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

27 Kwi 2011, 08:23

Ja brałbym audi a6 ale 2.0-2.5
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów

27 Kwi 2011, 11:33

mazda 6? tak ale nie z 3,0 pod maska. to nieudana jednostka z forda, poza tym montowana w A-spec'ach, czyli spodziewaj sie podpicowanych szrotow.
za to 2,3 166 km to najlepsza benzyna jaka montowali w 6tkce, spalanie na poziomie 1,8 i 2,0, a moc wieksza. przyjemnosc z jazdy naturalnie tez. swietnie wspolpracuje z LPG, a zadbane sztuki schodza na pniu. nie szukaj 'okazji' a bedziesz zachwycony. spojrz na nadola tyl, po zakupie obowiazkowo konserwacja, bo w tym budzecie polifta nie ustrzelisz(ja mialem polifta i rdzy nie bylo, wiec chyba poprawili :smile: )
pozdrawiam mam nadzieje przyszlego mazdofila :grin:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

27 Kwi 2011, 14:46

No to ciekawie się robi jedna osoba na Audi A3 jedna na Audi A6 i jedna na Mazde 6 :) hehe

A co do mazdy 6 bo widzę kolega JerzyB333 posiada Mazde, jaki komfort jest? dużo jest w środku miejsca?

Bo mam chęć chyba najbardziej na Audi A6 lub Mazde 6.

Tylko coraz więcej osób mi mówi żebym się raczej skusił na A6 bo Mazda ma plastik zamiast blachy, prawda to? bo w sumie z Mazdą nie miałem nigdy do czynienia to nawet nie wiem.
Mateuszzz
Nowicjusz

27 Kwi 2011, 15:11

Mateuszzz napisał(a):Tylko coraz więcej osób mi mówi żebym się raczej skusił na A6 bo Mazda ma plastik zamiast blachy, prawda to? bo w sumie z Mazdą nie miałem nigdy do czynienia to nawet nie wiem.

ale w jakim sensie plastik zamiast blachy?
ze malo bezpieczna w porownaniu do a6? klamstwo
ze malo nowoczesne w stosunku do a6? jezeli mowimy o slabszych silnikach i napedzie przod, sa to porownywalne auta

w srodku jest bardzo przestronna, jedno z wiekszych aut tej klasy. komfort? nie jest zle, ale jezeli oczekujesz kanapy to raczej C5.
M6 to taki lekko usportowiony sedan, nawiazujacy bardziej do BMW 3 czy Lexusa IS niz do Laguny, Primery, Passata, Vectry. takie cos pomiedzy zwykla klasa srednia a klasa srednia premium, laczace pojemnosc i praktycznosc klasy D z przyjemnoscia z jazdy klasy D premium. Moim zdaniem optymalny wybor, glownie ze wzgledu na prowadzenie i wysoka niezawodnosc.
mialem GG(02-09), zmienilem na nowy model GH. polubilem to auto :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...

28 Kwi 2011, 14:47

OK, dzięki za wyjaśnienie kilku kwestii które mnie ciekawiły :)

Więc albo Mazda 6 albo A6, w sumie teraz będzie zależało od tego które auto znajdę w lepszym stanie no i z lepszym wyposażeniem :)
Mateuszzz
Nowicjusz