Mazda 6 czy może coś innego?

22 Sty 2013, 12:26

Witam zastanawiam się nad zakupem Mazdy 6 kombi lub hatchback. Rocznik ok 10 latek, chciałbym się zmieścić w granicy 15 tysięcy złotych.

Potrzebuję samochodu dla rodziny, która niedługo się powiększy, mechanik polecał mazdę 6 ale czytałem o dokuczającej jej korozji, wygląd ma piękny jak na taki rocznik, duży bagażnik więc wydaje się dobrym wyborem.

Mógłby ktoś mi doradzić czy mazda jest dobrym wyborem czy może poszukać czegoś innego

będę wdzięczny bardzo za pomoc
mario10
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 03 1992
Auto: Opel
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

22 Sty 2013, 13:52

Korozja łapie szczególnie tylne nadkola. A jaki silniki cię interesuje (diesel czy benzyna)? Benzyny raczej bezawaryjne, natomiast diesle miewały swoje problemy.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

22 Sty 2013, 15:33

chciałbym benzynę ewentualnie zamontuję instalację gazową

piękne auro ale zastanawiam się czy za 15 tyś jestem w stanie kupić sensowny model, co by nie mówić 15 tyś to nie jest jakiś duży budżet ale niestety na więcej mnie nie stać

będę wdzięczny jak się wypowie ktoś kto użytkuję :)

pozdrawiam
mario10
Nowicjusz

22 Sty 2013, 19:46

Witam ten co użytkuje prawie zawsze chwali .Mam kolegę co ma od trzech lat mazdę 2002 w dieslu jest załamany korozją a przez silnik mówił że żle już sypia.Z mazdą jest tak każdy doradzi kup mazdę bo się nie psuje a sam kupi inne auto ???????
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

22 Sty 2013, 21:33

Jeżeli chcesz Mazde lub innego japończyka to kupuj benzyne i nie będziesz narzekał. Tak,słabo były zabezpieczone przed korozją. Myśle że za 15000 zł kupisz Mazdę w dobrym stanie
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Sty 2013, 10:33

Oczywiście w grę wchodzi tylko benzyna, nie myślałem nawet od dieselu.

Mam zgryz jak nie wiem co, wczoraj na forum poświęconym maździe gość napisał, ze za 15 tyś nie kupię w dobrym stanie mazdy 6

Tych samochodów jest od groma, marek, modeli, wersji nadwozia a jak człowiek dla siebie chce kupić to zupełnie nie wiem co wybrać :(

chciałbym wybrać jakieś konkretne auto żeby na wiosnę zacząć szukać :yes: ehh
mario10
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyróżnienie w plebiscycie "Auto Lider" dla Audi S7
    Audi S7 zdobyło wyróżnienie w plebiscycie Auto Lider, który jest organizowanych w Polsce przez redakcję tygodnika Motor i miesięcznika Auto Świat. To sportowe z coupe zwyciężyło głosami czytelników i ...

23 Sty 2013, 11:22

jakby ktoś mógł jeszcze podpowiedzieć inny samochód to będę wdzięczny jeżdżę astro 1f więc przesiadka będzie dużym skokiem zalezy mi żeby auto miało spory bagażnik

myśłałem też o oktawii w kombiku czy na coś innego zwrócić uwagę?
mario10
Nowicjusz