Mazda 6 czy stać mnie?

19 Sty 2011, 17:01

Witam,
drodzy forumowiczowie, mam zamiar zmienić samochód. Podoba mi się mazda 6 i tu do Was pytanie: czy za 20000-23000zł będzie mnie stać na przyzwoity egzemplarz z rocznika 2002-2003? Który silnik najlepiej wybrać? Benzynę, czy diesla? Na co zważać przy zakupie tego samochodu? I Ogólnie o opinię o tym samochodzie? Z góry dziękuję za udzielone rady,
Pozdrawiam
mszrama1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

19 Sty 2011, 18:12

czy stać ? zobacz np. Allegro ,Otomoto ,zagraniczne polecam mobile.de
ale jak się nie znasz na autach i jak je sprawdzać to raczej poszukaj kogoś kto ci pomoże.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Sty 2011, 20:16

czy stać ??? hm pewnie tak :) sprawdź ogniska korozji no i oczywiście końcówki przeguby itd. zawiecha bardzo dobra (taka sama jak w mondeo ) jedna z lepszych w segmencie zobacz czy oleju nie bierze (trudno przy zakupie ale w użytkowaniu) mi jadła około 0,5 litra na 1000 km!!!!! (pewnie coś z silnikiem było ale to już nie mój problem sprzedana:) ogólnie to super furka ale ja odpuściłem sobie po 4 miechach użytkowania :( zbyt droga w eksploatacji(dla mnie ) za dużo mi paliła tj około 10,5-11,5. ale wrażenie pozostawiła bardzo ciekawy samochód ogólnie silniki benzynowe tj 1,8 nie stwarzają problemów co do diesla nie wiem ale słyszałem różne opinie samochód jak najbardziej polecam :) powodzenia przy zakupie
ZEL_MEN
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław/dublin

19 Sty 2011, 20:46

dzięki koledzy,
może ktoś jeszcze dopowiedzieć mi coś o silnikach diesla? który jest najlepszy? czy to są ich jednostki, czy może zapożyczone od jakieś innej marki?
pozdr
mszrama1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź