Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dominixon1300 napisał(a):Witam. Mam okazje kupic mazde 6 z rocznika 2003, Cena to 24tys zl. Zadbana ksiazka serwisowa i wgl wypas. Tylko niektorzy mi mowia ze sa drogie do niej czesci. Powiedzcie mi cos na ich temat . Aha i jak tam z zawieszeniami w nich ? Bo w passatach b5(miałem kupowac) leca szybko podobno a jak w 6 ?
Dishman napisał(a):Mazdach 6 padają podnośniki szyb
Dishman napisał(a):Mazda nie ma dobrych diesli. Popularne są w nich wszystkie problemy nowoczesnych turbodiesli. Awarie dwumasowego koła zamachowego, wtryskiwaczy, pompy. Najgorsze jest to, że awarie te są bardzo drogie w naprawie.
Dishman napisał(a):Popularne są w nich wszystkie problemy nowoczesnych turbodiesli
JerzyB333 napisał(a):nie do konca. po odlaczeniu aku, trzeba je zaprogramowac
JerzyB333 napisał(a):ma dobre diesle. taka jest opinia wielu mechanikow. problemy mazd 6 w dieslach wynikaja glownie z tego ze nie bylo ich oficjalnie w PL, dominuja auta sprowadzone, wyeksploatowane, znaczy sie "okazje". Popatrz na ceny Mazd 6 diesel w Niemczech i w Polsce. w Polsce za 25k PLN kupisz nawet diesla z 2005, w Niemczech nie kupisz nawet 2003(jezeli bezwypadek i przebieg do 200 000km). w Polsce:" kraj pochodzenia: Niemcy" a ceny nizsze niz tam. Magia? poniekad tak, ale glownie odpowiedź na to dlaczego
JerzyB333 napisał(a):2 z rzedu Mazda 6 z dieslem pod maska, zero problemowi oby tak pozostalo
Dishman napisał(a):Da się zrobić domowym sposobem, czy trzeba się fatygować do mechaniora?
Dishman napisał(a):Wytłumaczenie sensowne, z drugiej strony niewiele zmienia. To trochę tak jak z kupnem BMW E36. Można sobie zakładać, że samo auto jest dobre, ale trudno kupić dobry egzemplarz.
JerzyB333 napisał(a):Idzie kupić dobre, ale sprawa wyglada tak ze kosztuje to znacznie wiecej niż cena rynkowa. Np za dobre 2003 w dieslu trzeba dać 26/7, na poliftowe z 2005 już ok 36-7. A to może wydawać się sporo jak na 6 letnie auto
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MAZDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MAZDA