Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Oczywiście ze tak.Po wymianie drazka musisz ustawic zbiezność -geometrię.Jezeli drązek będzie mial wiekszą roznicę na + lub - to tego nikt Ci nie zrobi...Cooxez napisał(a): Czy długość ma znaczenie w tym przypadku?
Ja mam takie powiedzenie:2,3 godz.mysl i 5 min.rob a bedziesz mial z tego efekt.Chlopie wlacz myślenie...Drazek kier.do przekaladni montowany jest na stałe.Regulacje przez wkręcenie lub wykrecenie masz tylko w końcowce drązka.Jezeli bedzie za dlugi drązek to będziesz miał cały czas mocno zbiezny a jak bedzie za krotki to bedzie cały czas rozbiezny.W końcowce masz ograniczoną mozliwość regulacji i tym samym prawidlowe ustawienie zbiezności bedzie niemozliwe.Temat ten znam bardzo dobrze bo go ćwiczyłem przez prawie 15 lat...Cooxez napisał(a): czytałem gdzieś że to nie ma znaczenia jak długi jest drążek,
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MAZDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MAZDA