MAZDA 6 jaki silnik - proszę o pomoc

01 Paź 2008, 10:43

jaki wg was jest najlepszy silnik do miasta i ewentualnie raz na 2-3 miesieczne wypady poza miasta... ja myslalem osobiscie nad 2.0 diesel ...?? slyszalem rowniez ze 1.8 benzyniak jest najmniej awaryjny
( pewnie dlatego ze tylko jego testowali ) czekam na opinie ...
thorgus
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

14 Lut 2011, 18:33

Witam.
Ja mam mazde6 w dieslu 2l i do tego z turbo. Jak nie chcesz klopotow to sobie ten rodzaj auta odpusc. Jedza do 100 tys. mil ok potem zapycha sie smog , bez wiekszych oznak i ginie silnik ( zacieraja sie panewki bo olej sie nie dostaje do silnika albo dostaje sie raz na jakis czas ). Potem to juz wiadomo. Najgorszy diesel jaki wyprodukowano. Mazda tak , ale diesel + mazda nie. Ja jestem po wymianie silnika w mojej , a to niemaly koszt.
Zawsze wdzieczna za odpowiedz :)
Tetetka
Nowicjusz

Miejscowość: England

18 Lis 2011, 08:47

o tego jeszcze nieslyszalem a juz zbieralem sie do mazdy 6 2008 2.0 diesel
zinqzinq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...