Mazda 6 - Prośba o opinie

19 Sie 2014, 19:12

Witam serdecznie przymierzam się do zakupy mazdy 6 w rejonach woj. Śląskiego.
Dotychczas znalazłem 2 sztuki w rejonie w którym możliwe jest podjechanie i bliższe spojrzenie na samochód. Tutaj moja prośba do was - czy opłaca się w ogóle jechać i oglądać te 2 mazdy??

1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Qfe1T
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 12 2011
Auto: Nie mam

19 Sie 2014, 19:29

Ten tańszy lepiej wygląda. Taki sam golas jak nasz :) Jak masz możliwość to poszukaj 2.0. Ja kupiłem 1.8 tylko dlatego, ze miał bardzo mały (udokumentowany) przebieg.
Nasz też z Belgii i też 02r.
Trzeba dobrze sprawdzić stan nadkoli i spodu pod względem korozji. Popatrz pod uszczelkami, wszędzie gdzie się da, zeby zobaczyć właśnie czy nie zgniły.
Silnik ogólnie jest trwały jak był w pore serwisowany to 200tys przebiegu mu krzywdy nie zrobi.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Sie 2014, 06:30

Może ktoś jeszcze się wypowie o 2, bo średnio jestem nastawiony do auta sprowadzanego za tą cenę.
Qfe1T
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 12 2011
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Odcinkowe pomiary prędkości
    Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...