Mazda 6 - wymiana cewki / kopułki (?)

06 Wrz 2016, 22:44

Witam, możecie mi powiedzieć co to jest?

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cewka, kopułka?
Wymieniam wsio w zapłonie i ostatnią rzeczą została mi cewka (chyba). Możecie polecić jakąś firmę? Na allegro widzę dużo noname'ów, albo oryginały wymontowane z rozbitków. Wolałbym chyba coś nowego, tylko ciężko znaleźć coś konkretnego.

Mazda 6 2003r. 2.0l 147KM
mroak
Nowicjusz

Auto: Volvo

06 Wrz 2016, 23:03

mroak napisał(a):http://xedos.com.pl/allegro/mateusz/201 ... 17-032.jpg
To jest panie cewka zapłonowa
mroak napisał(a):Wymieniam wsio w zapłonie
A czemu taka decyzja ? Jest jakiś powód ? Czasami się to nie opłaca . Jak coś oryginalne a dobre to nie ruszaj,
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

06 Wrz 2016, 23:21

Założyłem LPG i chcę mieć pewność, że wszystko jest tam ok. Przez 90 tyś km nic tam nie było ruszane, po wymianie świec i przewodów zastanawiam się czy nie wymienić też tego (znalazłem cewkę Beru za 200zł, więc koszt nie jest jakiś tragiczny) A nie chce, żeby przez zużytą cewkę poszły przewody, który dopiero co wymieniłem. Po za tym odczuwam lekkie szarpanie/dławienie (takie niezależne w sumie od niczego) raz przy gazowaniu, raz przy puszczaniu gazu, raz przy spokojnej jeździe na 2k obrotów na 2'gim biegu. Działo się tak przed założeniem LPG. Może poduszka silniki, albo coś takiego, ale ciężko stwierdzić.
mroak
Nowicjusz

06 Wrz 2016, 23:30

PS. a da rade jakoś sprawdzić czy z cewką jest wszystko ok?
mroak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...
    Kurs prawa jazdy – najpierw badanie, potem szkolenie
    Zapisanie się na kurs prawa jazdy to pierwszy krok do wolności i niezależności, jaką dają własne cztery kółka. Zanim jednak przystąpimy do teoretycznej czy praktycznej nauki, musimy zdobyć zaświadczenie lekarskie o ...