REKLAMA
Witam. Nie jestem do końca pewien czy w tym dziale powinienem to zamieszczać ale dość zielony jestem i moim pierwszym typem co do powodu są wiatraki chłodnicy?
A więc.. Ze 2 tygodnie temu stuknąłem gościa w tył przed przejściem. Nic się nie stało spisaliśmy umowę itp. Wsiadam do auta jade i niby wszystko ok ale coś głośniej się zaczęło zachowywać. Od tamtej pory zawsze podczas jazdy pojawia się huczenie które jest związane z rosnącą prędkością. Im szybciej jadę tym głośniej huczy. Nie huczy tylko z jednej strony, nie zmienia się podczas skręcania(jak przy łożyskach), nie słabnie nie rośnie wraz z wchodzeniem w zakręty. Dochodzi tak jakby na wprost spod maski. Znam się trochę na komputerach i wiem, że jak wiatraczek się uszkadza to wydaje różne dźwięki.. Zaglądałem pod maskę i nie znalazłem nic rzucającego się w oczy.. Za chłodnicą są te dwa duże wiatraki.. Logicznie myśląc kręcą się szybciej wraz z rosnącą prędkością.. Więc moje pytanie to czy może to być to ? Lub jak można w inny sposób sprawdzić co mojej madzi dolega? Nic się nie zmieniło oprócz właśnie tego huczenia. Chciałbym sam najpierw dowiedzieć się co jest grane zamiast iść i dać się doić w warsztacie bo to niby łożysko wymienić lub coś innego, co nie rozwiąże problemu .. Dzięki wielkie za pomoc :]