24 Kwi 2014, 23:05
witam, mam problem w swojej GF 98r. hb. Mianowicie z tego co mi szwagier mówił (użytkował auto pod moją nieobecność) pojawił się początkowo problem z kierunkowskazami. Nie łapały od razu, w środku na desce pojawiało się jedno mignięcie na wyświetlaczu, szedł jeden dźwięk z przerywacza i dalej nic – kierunków po tymjednym mignięciu brak. Trzeba było poruszać raz w jedną, raz w drugą stronę drążkiem sterującym od kierunków, by po którejś próbie załapały. Po dniu sytuacja się zmieniła. Kierunki i światła awaryjne przestały działać w ogóle. Teraz wygląda to tak, że jedyne co się dzieje to pojawia się dźwięk jednego pyknięcia z przerywacza. Po sprawdzeniu bezpiecznika 10 pod maską (hazard), który jest sprawny, jakie kroki powinienem podjąć? być może jest jakiś forumowicz który miał podobną sytuację do opisanej i zna odpowiedź na to pytanie? lub też ktoś kto posiada mazdę i miałby możliwość, czas i chęci by móc podjechać i przełożyć/ sprawdzić co u mnie jest wadliwe ? dług wdzięczności zawsze dobrze mieć u kogoś, jestem honorowy i odpłacam tym samym. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi jeżeli macie czas.
Sprawa jest dość pilna ponieważ muszę mieć sprawne auto na weekend.