Mazda 626 rok 1992 bez zderzaka, czy warto?

17 Lut 2014, 00:44

Witam!
Przymierzam sie do zakupu mojego pierwszego auta. Mam mozliwość kupienia mazdy 626 z 1992 rokku bez zderzaka za 1200 zl. Wszystko inne poza tym smiga. Pierwszy właciciel była garażowana przez cały czas. Jego córak niedawno walnęła w bok innego auta i odpadł zderzak.
stan dokładnie jak ten:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Emmanuel2
Nowicjusz

Auto: brak

17 Lut 2014, 00:53

jak nie zgniła od spodu to można śmiało brać
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Lut 2014, 08:18

Własnie sprawdz dobrze podwozie czy nie jest pognite,na zewnątrz może być tego nie widać ale od spodu może być niespodzianka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lut 2014, 09:47

Ja bym odpuścił bo po zdjęciach nie wygląda obiecująco i nie mowie tylko o przodzie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Lut 2014, 09:56

To przykładowa oferta z tego co zrozumiałem, nie chodzi dokładnie o ten egzemplarz.
Autorowi polecałbym sprawdzić działanie i szczelność klimatyzacji, jeśli jest. Brak zderzaka skądś wynika, jeśli była kolizja to klima mogła ucierpieć, a naprawa układu po rozszczelnieniu czy przy uszkodzeniu sprężarki/kompresora nie należy do najtańszych.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006

17 Lut 2014, 15:41

sprawdź dokładnie czy nigdzie nie gnije i możesz się zastanowić nad kupnem. i pamiętaj - nie ma dwóch identycznych stanów samochodów, to że ten egzemplarz wygląda podobnie do Twojej Mazdy to nie znaczy, że jest w identycznym stanie - wrecz przeciwnie, tam pod maska moze być różnica o 180 stopni.
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...