Ja myślę że w tym przypadku spali mu około 13 litrów samej benzyny więc trochę źle policzył oszczędności jakie generuje na 1000km. Wychodziło by 13x5zł = 65zł benzyny na 100km, a 2,5x5zł + 13x2,4zł = 43,7zł czyli mamy 213zł na 1000km. Ale te silniki przy normalnej jeździe tak dużo nie palą i wydaje mi się że @Tomasz1975 musisz jeździć w większości po mieście na niewielkich dystansach.
Na pewno źle policzył, na stornie auto centrum podają że te auta palą 14l PB w mieście chociaż mi w to ciężko uwierzyć aby zmieścić się w tym wyniku 4 cylindrowy silnik i auto ważące 1750kg musi to palić.
Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...
Renault Spider Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.