MAZDA # do 10.000

02 Lis 2006, 16:00

Witam wszystkich !!
Mam pytanko. Szukam jakiegos japońca dobrze wyglądającego...
A takie sa owe Mazdki (niskie, szerokie i ciężkie :D)
I mam do Was pytanie jaką kupić ?? Myslalem nad mx-3 ?? Co Wy na to ??
pasjonat
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Lis 2006, 18:34

MX-3 - dla mnie autko super wyglądające, a nie jest takie duże jak standardowe duże coupe i co najważniejsze żadko są spotykane. Cena u nas też nie jest wysoka, a nadwozie robi wrażenie.
Pomyśl też nad Civiciem Coupe.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

02 Lis 2006, 19:55

mx-3 ładniejsza .... ma "ducha" :D
a zwłaszcza mi sie d..a podoba - lekko podniesiona odpowiednio zaokrąglona.

tylko cos mi sie wydaje ze trudno bedzie taka zdobyc w Naszym pieknym kraju...
trzeba bedzie szukac dalej, za granicami ;/

P.S. A dlaczego jest tak tania ??!!
pasjonat
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Sie 2007, 23:40

a może 323f?
wrokris
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

18 Sie 2007, 09:27

Mazda MX-3 świetne autko, wygląd ogólnie bardzo fajna linia lecz światełka z przodu nie każdemu mogą sie podobać ale sporo mazd z tamtego okresu tak wygląda za to tył jest świetny, w środku miejsca nie za wiele z przodu daje rade fotele twarde :D MX-3 są nieźle wyposazone wersje "lepsze" maja elektryczny szyber dach, klime, niekóre nawet chyba skóre, oczywisćie elektryka szyb itp. Polecam to tego autka silnik 1.8 V6 (tak 6 cylindrów przy niby małej pojemności) ponad 130KM 8,5 s do setki i fajne brzmienie 6 cylindrów. Jeździłem tym samochodem silnik lubi wysokie obroty kręci się do 7rpm lub więcej nie wiem nie odcioł mi a było pow. 7 lecz nie ma sensu kręcić wiecej niz 7rpm bo czuć że traci już tam moc natomiast miedzy 4,5-7rpm daje sporo frajde z jazdy, trzeba sprawdzać stan oleju w silniku bo generalnie auta maja spore przebiegu z racji wieku i jak sie przypałuje lubią wypić olej a jak ktoś nie sprawdzi stanu /nie doleje to wiadomo...spalanie po mieście moze dojśc do 15l ale tylko wtedy jak jeździmy szybko i kręcimy wysoko silnik. Za 10tyś można trafić auto w niezłym stanie. Cześći do tanich nie należą.
Polecam jeszcze zainteresować się Mazdą MX-6 2.5l V6 też sa dośc tanie choć to stare auta więc nie wiem czy to sprawa stanu technicznego czy poprostu tanie są...
Pekińczyk
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Opel Mokka to zupełnie nowy SUV który będzie dostępny ze zmodernizowanym bagażnikiem rowerowym FlexFix drugiej generacji, umożliwiającym przewożenie nawet trzech rowerów. Ulepszony system przewozu rowerów ...