Mazda gaśnie obroty wysokie

28 Mar 2012, 18:22

mam mazde 323f bg 1.6 16 . 92r nie wiem co sie dzieje mazda ma cieszko odpakic gdy juz odpali to obroty faluja od 2500 do 3000 zarowno na lpg i bezynie po ruszyniu i przejechaniu okolo kilometra po odpuszczeniu gazu gasnie i wtedy jeszcze trudniej ja odpalic pomuzcie nie wiem co mam robic
szczepan00
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 2010
Auto: mazda 323f bg,1,6 16 88km

29 Mar 2012, 09:02

Pamiętaj o jednym,jeśli chcesz jeździć benzyniaczkem z tamtych lat bezproblemowo,to pierwsze co musisz robić,dbać o aparat zapłonowy,palec ,kopułka,czyszczenie styków,smarowanie,wymiana zużytych elementów.To jest podstawa,musisz zacząć od tego,inaczej będziesz błądził! Potem przewody zapłonowe i świece.Samą cewkę(jeśli to wszystko będzie sprawne ciężko uszkodzić),moduł zapłonowy też!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Kwi 2012, 16:03

Witam moja rada to podlaczyc pod kompa i powinno cos wyjsc.....ale na 100% obstawil bym czujnik polozenia wału korbowego.....a na 90% sonda lambda...ale jesli na gazie tez faluja to raczej ta sonda odpada
Dizio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 09 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...