Mazda MX-3 - Jazda bez tylnej klapy.

22 Mar 2014, 16:56

Witam.
Posiadam samochód Mazda MX-3, Ci którzy wiedzą o które auto chodzi wiedzą też ze tam tylnia klapa to w 90 % szyba, jazda bez tylnej szyby jest dozwolona (chyba, niejednokrotnie sie widzi auta bez tylnych szyb, przewaznie zaklejone jakimis gazetami albo folią, wiec chyba to legalne), to czy jazda calkowicie bez tylnej klapy jest dozwolona ?
reprezentuj
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 1998
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mazda MX3
Silnik: 1.6 107KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

22 Mar 2014, 19:21

reprezentuj napisał(a): niejednokrotnie sie widzi auta bez tylnych szyb, przewaznie zaklejone jakimis gazetami albo folią, wiec chyba to legalne), to czy jazda calkowicie bez tylnej klapy jest dozwolona ?
Najpierw myśl a pózniej pisz... :!: Przestrzeń szyby zaklejona gazetą lub folią... :?: Owszem zaklejona folią lub reklamą ale na SZYBIE... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

23 Mar 2014, 13:43

Tak się składa że wiem co widzę, więc nie mów mi, że nie myślę :) Wcale nie na szybie i nie reklamą, skoro nie widziałeś nigdy takiego zjawiska to nie wyjeżdzasz chyba z podwórka. :) W dalszym ciągu czekam na jakąs odpowiedź w w sprawie jazdy bez klapy bagażnika :)
reprezentuj
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 1998
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mazda MX3
Silnik: 1.6 107KM
Rok produkcji: 1991

23 Mar 2014, 14:57

Klapa bagażnika to drzwi samochodu. Są to albo 3 drzwi albo 5 drzwi. I terqaz pomysł - czy jazda bez drzwi jest dozwolona?
reprezentuj napisał(a):przewaznie zaklejone jakimis gazetami albo folią, wiec chyba to legalne

Niestety - nielegalne. Jak szyba może być zaklejona gazetą :?: Chyba nie myślisz co piszesz...
reprezentuj napisał(a):skoro nie widziałeś nigdy takiego zjawiska to nie wyjeżdzasz chyba z podwórka

Hmmm, nie wiem jak Migi60, ale ja jeżdżę codziennie i to dużo i jeszcze takiego zjawiska nie zaobserwowałem...Powiem szczerze - jeszcze nie widziałem auta, w którym zamiast szyby byłaby gazeta....Co by było, jakby zaczął padać deszcz? Zastanów się nad tym co piszesz....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Mar 2014, 18:35

reprezentuj napisał(a):skoro nie widziałeś nigdy takiego zjawiska to nie wyjeżdzasz chyba z podwórka.
Synek-myśle ze z dorosłym człowiekiem w tym przypadku nie mam do czynienia.Juz troche zyję i nie jedno w zyciu juz widziałem co potrafią zrobić"bezmózgowia"... :!: :!: Jak chcesz podyskutowac na takie tematy to najpierw poczytaj sobie DZU.996 /TYLKO ZE ZROZUMIENIEM/i będziemy dalej dyskutowali.
MotoAlbercik napisał(a):Klapa bagażnika to drzwi samochodu. Są to albo 3 drzwi albo 5 drzwi.
MotoAl-wszystko i na temat.Stawiam propozycje zeby temat zamknąć bo szkoda dyskutować na takie tematy i pomysły ... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014