Mazda Premacy 2.0 DITD elektronika komputer pokładowy

07 Gru 2019, 00:29

Witam, mam dwie Mazdy premacy jedna jest z roku 2001 benzyna 1.8 druga z roku 2004 diesel 2.0 ditd. I chciałbym się dowiedzieć czy mogę dołożyć komputer pokładowy (spalanie, temperatura ile przyjedziesz itp) do drugiej Mazdy tej z roku 2004 ponieważ tej opcji nie ma a ta pierwsza starasz ma i trochę brakuje mi tych danych. Proszę o pomoc w tej sprawie jeżeli jest możliwość to co muszę wymieniać. Z góry dziękuję za informację i pomoc.
Pawllo86
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

08 Gru 2019, 10:35

Pawllo86 napisał(a):chciałbym się dowiedzieć czy mogę dołożyć komputer pokładowy (spalanie, temperatura ile przyjedziesz itp) do drugiej Mazdy tej z roku 2004
Wiesz co z tego co pamiętam to jest to bardzo trudny temat bo no nie jest na zasadzie plug&play czyli dokładasz podłączasz i działa. cały proces jest bardziej skomplikowany i nie wiem czy tu czasem nie potrzebna jest wymiana samego komputera. Najtaniej w tym przypadku jest wymienić auto na takie które posiada takie wskazania (w automacie chyba wszystkie miały).
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Gru 2019, 11:27

Da się ale operacja totalnie nie opłacalna, trzeba by zmieniać
Licznik (tu już jest problem bo immobiliser)
Kierownicę lub manetki
Wiazke
Sterownik
Czujniki trzeba by było zastosować
A i tak pewnie wyjdzie coś jeszcze
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moc zamknięta w żelu
    Pierwsze powstały jeszcze w połowie ubiegłego wieku. Obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie także jako akumulatory samochodowe. Choć po dziś dzień niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić elektrolitu w innej postaci ...
    [2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...