Mazda RX-7

10 Kwi 2008, 18:32

Zastanawiam się czy dobry to samochód? Jak się jeździ? Ile ma dany silnik mocy (KM)? Może się w tej sprawie powiecie coś.
LeRu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Strzyżów

10 Kwi 2008, 20:48

Generalnie duza przyjemnosc z jazdy jak ktos lubi szybka jazde bez trzymanki ;> Bardzo dobre przyspieszenie jak i rewelacyjnie krotka droga hamowania (36,5m ze 100km/h) daje spora przewage nad innymi autkami, sztywne zawieszenie i dobze rozlozony srodek ciezkosci sprawia iz auto sie dobze prowadzi.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2008, 20:52

A tak dokładniej o jaki rocznik ci chodzi??

Do 85

95 i 105KM

II generacja; niewiem;]

Od 1992 IIIgen

250KM
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 21:04

Ale Twoje pytanie kolego jest nie precyzyjnie sformułowane.Bo skąd mamy wiedzieć o którą generacje tego modelu Ci chodzi?Jeśli chodzi Ci o najnowszą(ostatnie RX-7,teraz zamiast niego produkują RX-8 ) generacje,tą którą możemy zobaczyć miedzy innymi w filmie Szybcy i wściekli Tokyo drift to jest to trzecia generacja.Ma ok.240 KM i silnik Wankla,który w przypadku tego samochodu cechuje wysokie spalanie16-20l,,wspaniałe osiągi i świetne właściwości jezdne(podobno), a waży 1320kg.Co do tego jak się nim jeździ to nie mam pojęcia bo poprostu nim nie jechałem.
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

10 Kwi 2008, 23:53

Samochodzik do szpanu ;P W Polsce nie ma prawie gdzie wdepnąć pedału gazu!! wszędzie tylko zakazy xD
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

12 Kwi 2008, 06:09

II Generacji mnie tak interesuje. A jakie silniki dysponuje II generacja? Chodzi mi głównie o moc.
LeRu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Strzyżów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
    Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...

13 Kwi 2008, 19:14

z tego co wiem to jest 170 i 250 koni ale niejestem pewny;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika