Mazda3 2005 1,6 automat - metaliczny dzwiek przy odpalniu

07 Gru 2008, 16:08

wyglada to tak: auto odpala bez zarzutow i nic dziwnego w pracy silnika po odpleniu jak i podczas jazdy nie mozna uslyszec ani zauwazyc, ale w samym momencie odpalania slychac metaliczny dosc glosny i wyrazisty dzwiek (dla mnie brzmi to tak jakby jakis metalowy wiatrak udezal badz ocieral o jakas obudowe) slychac to doslownie przez moment sekunde moze dwie w momencie jak zapalam silnik . nie do konca moge okreslic skad ten dzwiek sie wydobywa jak siedze w srodku to slychac jakby pod maska jak stoje przed silnikiem to wydaje mi sie ze gdzies pod podwoziem.
jesli ktos ma jakis pomysl co to moze byc lub spotkal sie z czyms poobnym - lub byc moze tak zwyczajowo odpalaja te silniki - to prosze o odpowiedz lub porade
dziekuje i pozdrawiam
micss
Nowicjusz

• 20 Sty 2010, 16:15

mam mazdę 3 2.0 automat
    Najwidoczniej ten model tak ma. Metaliczny dźwięk przy odpalaniu występował od początku.
    ssowa
    ssowa
    Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

20 Sty 2010, 16:39

to nie mozliwe ze tak ma to musi byc jakas wada fabryczna hmmm.. co tu moze byc? moze cos luznego jest i sie obija poprostu trudno stwierdzic jak w obu autach jest to samo dziwna sprawa
    kamilszczak01

21 Sty 2010, 00:44

a od dawna to macie w tych mazdach ?
    rafal_n

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
      Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...
      Nietypowe auto do driftu
      Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...