Mazda3 lub cos podobnego

27 Sie 2013, 21:35

hej,

mozecie ocenic powyzsze ogloszenie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
skodafabia
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia Basic
Silnik: 60KM

27 Sie 2013, 21:36

Sprawdz ja dokładnie pod względem korozji.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sie 2013, 21:40

dorzucam jeszcze kilka ofert:
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4) [link do oferty na Allegro wygasł]
5) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
skodafabia
Nowicjusz

28 Sie 2013, 08:38

Jak korozja jest w stanie lekkim to problemu nie będzie trzeba dać auto do blacharza niech je zabezpieczy warto to zrobić. Bedzie spokój na parę lat. Auta ogólnie mało problematyczne.
Polecam kupić z silnikiem na benzynę 1.6 i założyć LPG. Nie kupować juz z instalką. Bo jak zakładał ja druciarz to będą z autem wieczne problemy...
Hatchbacka brać sedana odpuścić bo mały. Na forum mazdaspeed mozna poczytać temat mazda3 vs mazda 6 która wybrać. Ja dla żony kupiłem 6 jest mega zadowolona. Liftback auto bardzo wygodne.
Jeszcze gazu nie założyliśmy ale we wrześniu to zrobimy. W wakacje zrobiliśmy 900km trase wyszło średnie spalanie 8,5litra Pb. Silnik 1.8. Trasa/miasto/góry/góry... na trasie test prędkości 200km/h poszła. W górach nie radzi sobie. Z ta masa auta silnik jest za słaby trzeba redukować.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

29 Sie 2013, 19:37

noisy - sam stoję przed podobnym wyborem i wydaję mi się, że 6 będzie lepszym wyborem, chociaż 3 też mi się podoba. Mój budżet to 23 tys, czy to wystarczająco na dobrą 6 po lifcie w benzynie? Czy może lepiej celować w 3? Duża jest różnica w komforcie i ilości miejsca między 3, a 6? Dzięki za porady :)
Jacquess
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

30 Sie 2013, 08:20

Po lifcie moze byc mało. Ja bym nie patrzył na rocznik tylko na stan. Róznica w ilości miejsca jest powalająca 6 to duzy samochód. Z tyłu jest bardzo wygodnie po złożeniu siedzen jest tyle miejsca ze mozna sie przespac (raz musiałem :)) zachlaliśmy sprawę hehe.
Prowadzenie też inna bajka i wygoda jazdy. 3 to coś w stylu golfa kompaktowe auto.
Przy 6 szukaj 2.0 benzyny i od razu zakładaj LPG. Diesla warto omijać choc dobrze jezdzi to jest specjalnej troski.
1.8 dla spokojnych wystarczy. Jak mówimy 6 z 1.8 to typowo nizinny samochód :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOYOTA GAZOO Racing Trophy w Europie
    TOYOTA GAZOO Racing Trophy to nowe zawody dla właścicieli tylnonapędowego coupe GT86 w wersjach rajdowych i wyścigowych, wyprodukowanych przez TOYOTA Motorsport GmbH (TMG). Mieszcząca się w Kolonii firma jest m.in. siedzibą ...

30 Sie 2013, 16:48

W takim razie zostanę chyba przy 3. Z tego co widzę za takie pieniądze mógłbym mieć rocznik 2005-2006, a wolę mieć młodsze auto, kosztem ilości miejsca, szczególnie, że autem przeważnie będą jeździły 2 osoby. Dużo trzeba było by dozbierać do 6 po lifcie? A co powiesz o Oplu vectra c? Da radę coś kupić w takiej kasie? Na oku mam jeszcze volvo s40 i focusa II - te same bebechy co w maździe..
Jacquess
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

30 Sie 2013, 20:03

Vectra C jest fajna cos na styl szóstki. Mysle ze Vectre łatwiej bedzie znaleźć.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Wrz 2013, 22:37

Podczas weekendu udało mi się usiąść w kilku interesujących mnie autkach: opel astra III, ford focus II oraz mazda 3... i zdecydowanie najbardziej podobała mi się mazda 3 i jestem na nią bardziej zdecydowany :)

prosze rzuccie okiem na te dwie oferty i powiedzcie co myslicie:

BTW: czy jest jakies forum milosnikow mazda 3?
skodafabia
Nowicjusz