MB W203 C 320 CDI VS C 30 CDI AMG

17 Cze 2014, 08:21

Witam. Nastawiłem się już troche na ten model, wiem, że ma być diesel i że ma być mocny. Tylko który lepiej? V6 3,2, czy R5 3,0 AMG? W przypadku 3,2 wybór jest dużo większy, więc i łatwiej znaleźć jakiś interesujący egzemplarz. Jednak trzy literki AMG przyciągają niesamowicie :) Jak to wygląda z technicznego punktu widzenia? Czy takie dwa auta bardzo sie różnią od siebie oprócz silnika? Bo z tego co narazie zauwazyłem to AMG w większości mają lepsze wyposażenie. A co z samymi silnikami? Który jest trwalszy, mniej kłopotliwy? Logika mówi ze raczej V6, ale jak to jest w praktyce?
Matyj713
Nowicjusz

Miejscowość: Woj. Śląskie

17 Cze 2014, 13:46

Zdecydowanie lepszym wyborem będzie AMG. Raz, że silnik bazuje na trwałej i sprawdzonej 270 CDI R5, robiącej ogromne przebiegi (blisko 700 000 km), dwa, że te trzy magiczne literki za każdym razem poprawiają uśmiech podczas dojazdu do pracy w szary listopadowy dzień. Ceny części nie odbiegają bardzo od wersji cywilnych, inne są pewnie hamulce, drogie naprawy będą tylko w serwisie.
http://www.w203.pl/viewtopic.php?t=7402&view=next
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...