Mechanik godny zaufania w Poznaniu (lub maksymalnie 50 km od Poznania)

23 Cze 2017, 07:11

Witam,
ostatnio byłem w trzech różnych warsztatach i ogólne wnioski mam takie, że w pierwszym przepłacam trzykrotnie, w drugim kontakt z klientem jest na zasadzie prób dodzwaniania się do przychodni NFZ o 8 rano a w trzecim robią niechlujnie jeśli w ogóle.

Potrzebuje kogoś kto się zna, dokładnie realizuje powierzone mu prace i co najważniejsze daje jakieś faktury albo listę co zostało zrobione. Miejsce gdzie jak przyjadę na weryfikację sprawności auta to nie okaże się, że wszystko nie działa i muszę położyć 3000 zł za naprawy nie wiadomo czego. Wątpię żeby dało się to osiągnąć tanio ale mam nadzieję, że ceny będą niższe od ASO.

Pytanie do Was czy w Poznaniu lub okolicach (maks 50 km jeśli jest ktoś naprawdę wybitny) możecie kogoś z czystym sumieniem polecić?

Potrzebowałbym sprawdzonego mechanika i blacharza + ewentualnie elektryka, który potrafi zrobić coś nietypowego na życzenie klienta.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Aktualnie jestem tak zawiedziony usługami warsztatów z których korzystałem dotychczas, że aż chodzi mi po głowie aby kupić Skodę i robić ja na Unii Lubelskiej 5 w Poznaniu.
Ntkgzd
Nowicjusz

Auto: Brak

10 Lip 2017, 08:49

Już ponad 2 tygodnie wisi ten wątek bez odpowiedzi i tak sobie myślę, że to chyba nie jest przypadek, że trafiam non stop na naciągaczy, niechlui czy partaczy?
Ntkgzd
Nowicjusz

07 Sie 2017, 12:14

Ntkgzd, a patrzyłeś przez wyszukiwarki mechaników? Przeciez tam ludzie zostawiają opinie, to chyba raczej wiarygodne jest :) zobacz na mi.eu, już się sporo baza tam zrobiła.
Isana
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Punto
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

31 Paź 2017, 08:51

Te opinie z tych serwisów niewiele wnoszą, ktoś może wymienić tarcze w Tico i będzie zadowolony a innemu wymienią pół auta w BMW E60 i problem nadal pozostanie, pytam na tym forum tylko dlatego, że to środowisko jest bardziej obiektywne. Na ten moment znalazłem jednego mechanika - zobaczymy czy będę zadowolony - jeśli nie, kupuję nówkę za gotówkę za 2 lata i zabawiam się w ASO jak król, bo mam dosyć partaczy, w ASO przynajmniej łatwiej dobiegać swoich praw.
Ntkgzd
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z pasażerem w samochodzie mniej bezpiecznie?
    Rozproszenie uwagi kierowcy może stanowić poważne zagrożenie bezpieczeństwa jazdy. Nie bez wpływu na koncentrację podczas prowadzenia pojazdu pozostaje zachowanie innych osób obecnych w samochodzie. Nawet zwykła rozmowa ...
    Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...