09 Kwi 2011, 21:08
Witam
Od razu do rzeczy. Problem polega na bardzo dużym spalaniu (xantia 1.8i) w przedziale 14 do 20l gazu na setke.
Zmieniłem instalację gazową II gen. z Basic Gaz System z reduktorem Lovato z którą to miałem same problemy, auto szarpało było strasznie mułowate i paliło 12,5- 13,5l na setkę w dodatku nikt tego nie chciał się podjąć jakiejkolwiek regulacji, a dodam że świece filtry i przewody mam nowe.
Po wymianie instalacji na Stag2l i parowniku Lovato oraz emulatorze wtrysków Sag2 e4 auto zaczeło ładnie pracować,nie szarpie, dobrze przyspiesza ale pali MEEGA ILOŚCI GAZU bo spalanie sięgnęło nawet 20l gazu/100km a minimum to 14l przy normalnej jeździe.
Próbowałem ustawić samemu już kilkakrotnie ale bez rezultatu spalanie nadal jest bardzo duże. Proszę o jakąś pomoc jak to można wyregulować żeby spalanie wróciło do takiego stanu jak powinno być (na forach wyczytałem że powinno palić ok 9- 11l gazu).
proszę nie pisać tekstów typu jedz do gaziarza..... bo to nie ma sensu zabierają kasę a to nic nie pomaga. Proszę konkretne odpowiedzi co i jak najlepiej krok po kroku, dziękuję za odpowiedzi.