Megan 1.9 dti mul sie błąd DF 006

24 Maj 2015, 11:45

witam mam problem z megan 1.9 dti 2002 rok auto pali bez problemów na zimno jak i na ciepło ale po zapaleniu po przygazowaniu zapalają sie swiece auto traci moc i wywala błąd DF006. zawór regulacji początku wtrysku ,zwarcie w obwodzie.czy chodzi o wtryskiwacz sterujący? podłączone było pod auto coma
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

24 Maj 2015, 20:56

Zawór regulacji początku wtrysku znajduje się przy pompie wtryskowej.
Sprawdź wiązkę elektryczną.
andrzej_124
Stały forumowicz

25 Maj 2015, 16:06

wiązka jest ok kable całe kości w porządku gdzie jeszcze mam ewentualnie szukać?
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

22 Wrz 2015, 11:46

Witam Natknalem sie na ten sam problem tylko ze z scenic 1.9 dti 2002 rok auto pali bez problemów na zimno jak i na ciepło ale po zapaleniu po przygazowaniu zapalają sie świece żarowe i auto traci moc i wywala błąd DF006 czyli - zawór regulacji początku wtrysku ,zwarcie w obwodzie. Proszę o info jak Pan uporał się z tym tematem? co to za zawór i gdzie on się znajduje? jego wymiana pomogła? mój mail [email widoczny po zalogowaniu] z góry dziękuje za jakakolwiek podpowiedz pozdrawiam
afernik
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 04 2000
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Scenic
Silnik: 1,9 dti
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...