Megane 1 1.4 lpg chceck engine i service

04 Paź 2018, 12:33

Panowie temat ze skrzynią jest w innym temacie założonym przez autora i proszę tam kontynuować renault-megane-i-pisk-na-5-biegu-vt110734.htm
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • 04 Paź 2018, 18:44

berbel napisał(a): do tego wszystkiego ruszajacy i drgajacy lewarek

Z tym akurat nic nie zrobisz, te auto tak ma i wynika to ze sposobu połączenia drążka zmiany biegów z przekładnią.
    Raziel11
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
    Miejscowość: Wałbrzych
    Prawo jazdy: 21 03 2016
    Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
    Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

04 Paź 2018, 18:53

berbel napisał(a):Ehh zaczynam zalowac zakupu tego auta ... a niby kupowalem od znajomego

Ja swoja kupiłem od rodziny, 100tys na blacie, ja zrobiłem może z 5 tyś i zaczeły sie problemy które w ciągu 6 miesięcy pociągneły ponad 8 tyś a auto dalej wariowało, usterki to cała klasyka, przepustnica, falujace obroty, gasnacy silnik na cieplo, gasnacy silnik na zimno, poranne kangurki czyli poszarpywanie, problemy z immobilizerem i sterowaniem szybami, zgrzytajace synchronizatory w zime pomimo wymiany oleju na zalecany ELF NFJ, oczywiscie tylna belka do regeneracji po 100tyś.

Swisty u mnie tez były dochodziły z okolicy przepustnicy coś jakby nieszczelnośc ale wszystkie oringi i uszczelki miałem wymieniane a silnik dalej gwizdał przy mocnym dodawaniu gazu, jak juz w któryms temacie pisałem, wierze ze komus te auta sprawuja sie bezproblemowo niestety czytajac fora i zestawiajac to z wlasnymi doswiadczeniami z 2 megankami 1 i 2 generacji stwierdzam ze te auta po 10 latach to szrot, jedenyn plus to 0 korozji pomimo 14 lat i niskie spalanie, po pewnym czasie nawet nie tankowałem do pełna bo co chwile auto jechało do mechanika.

Czare goryczy przelał moment w ktorym przy wyprzedzaniu zgasł silnik, a kilka dni wczesniej kilka razy auto podczas jazdy wpadało w tryb awaryjny ktory ogranicza obroty do 1000, raz nawet nie mogłem pod skrzyzowanie podjechac...
    Raziel11
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
    Miejscowość: Wałbrzych
    Prawo jazdy: 21 03 2016
    Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
    Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron
      Ponad 350 km/h w samochodzie ze zdjętym dachem? To brzmi jak koszmar laryngologów. Ale Bugatti Veyron z dachem targa pozwalało na osiągnie takich prędkości. Jednak w przypadku jego następcy nie ma co mówić o ...
      Skąd się biorą zniżki na OC?
      Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...