Megane Coupe 2.0 16V czy Classic 2.0 8V

20 Gru 2007, 23:01

Witam wszystkich. Dziś doszedłem do wniosku, że czas juz sie zasastanowic nad kupnem jakiegos wozu. Co prawda 18 lat kończę za dobry rok, ale juz mysle jakie auto kupic. Napalony jestem na Megane (takim z silnikiem 1.4 mają moi rodzice, a mi on bardzo przypadł do gustu tyle ze ma slaby silnik). Rozważam kupno wersji Classic (sedan) z silnikiem 2.0 ośmiozaworowy, lub Coupe 2.0 16V. No i mam dylemat. Za którym się rozglądać? Który z silników jest bardziej awaryjny, który trwalszy? Co mi radzicie?
maciek225
Nowicjusz

21 Gru 2007, 10:33

Co ci radze ? Zdac prawo jazdy
Bigstar
Początkujący

21 Gru 2007, 10:40

i znalezc prace zeby go utrzymac, bo wydatki sa niemałe, szczegolnie przy uzywanym samochodzie.
Czy zastałem Jolkę?
sober
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

21 Gru 2007, 14:37

To, ze trzeba zdac prawko to wiem, pieniądze tez z drzewa nie lecą, a skoro stać mnie na samochód, to na utrzymanie tez powinno. Chodzi mi o konkretne rady dot. usterkowosci obu modeli, ich trwałosci i charakterystyce.
maciek225
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
    Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...