27 Kwi 2015, 13:42
Witam.
Samochód Renault Megane II 2007r. 1.5 dCi 86KM.
Sprawa dość pilna, ponieważ za 2 dni sprzedaję ten samochód, a dziś odmówił mi posłuszeństwa.
Do tej pory normalnie odpalał i jeździł. Dziś rano jak wsiadłem to zaczął długo kręcić, ale odpalił normalnie.
Po przejechaniu 1km do celu go zgasiłem, po czym za chwilę chciałem znów zapalić (W KABINIE POJAWIŁ SIĘ INTENSYWNY ZAPACH ROPY) i również długo kręcił, aż odpalił, ale wyskoczył mi na wyświetlaczu komunikat "USTERKA WTRYSKU". Przejechałem jakieś 100m, po czym zaczął tracić moc, aż w końcu przestał reagować na pedał gazu i zgasł. Kolejne próby odpalenia nie doszły do skutku. Dopchałem go do mechanika, ma go sprawdzić dziś bądź jutro.
Dodam, że mechanik nie potrafił powiedzieć co to dokładnie, możliwe, że wtryski i pompa do regeneracji, a cały układ do czyszczenia (powiedział, że to ok. 3,5 tys!). Dodał, że to może być np. tylko listwa pod wtryskami, która kosztuje 180zł.
DODAM, ŻE STWIERDZIŁ, ŻE WTRYSKI SĄ MOKRE.
Moi drodzy RATUNKU, co to może być? Kupujący już mi za to auto zaliczkę wpłacił, pojutrze ma po nie przyjechać, a tu taki kaprys.
Ostatnio auto było podłączane pod CLIPA i mi powiedzieli, że wtryski nie są w bardzo złym stanie. 1,2 ok tylko 3 i 4 już takie sobie.