Jeśli chodzi o układ wtryskowy ,brat nie wie o jego istnieniu.Leje olej Castrol Magnatec 10W40,chociaż ja myślę,że najkorzystniej jest używać oleju takiego jaki zaleca producent,czyli 5W40(CF/B4),pełen syntetyk ,to jednak pełen syntetyk
![Exclamation :!:]()
Brat wymienia olej nie co 30 kkm tak jak zaleca producent ,tylko co 15 kkm.Leje tylko olej napędowy w stylu V-Power i od kilku lat tankuje tylko Shella.Traktuje silnik łagodnie,czyli delikatnie rozgrzewa turbinę i zawsze chłodzi .Jeździ dużo ,gdyż od 4 lat 60 kkm dziennie(dojazd do pracy).Zmienia filtr paliwa częściej .Mniemam,że to autko,które chcesz kupić, śmigało raczej na trasach,to dobrze
![Exclamation :!:]()
Jeśli będziesz dbał to nie powinno nic się dziać.Przestrzegłem cię przed wymianą koła pasowego dlatego,że bratu urwany pasek wciągnęło w rozrząd,uszkodził pasek rozrządu,nie zniszczyło silnika tylko dlatego,że brat stanął natychmiast.Musisz pomyśleć także o wymianie rozrządu zaraz po kupnie,łącznie z pompą wody,amorki też raczej będą zużyte.To dobry samochód,cena bardzo korzystna w stosunku do jakości.