Mercede W220 S400 płyty audio

29 Gru 2014, 16:32

Witam serdecznie, jestem od niedawna użytkownikiem powyższego samochodu, temat mianowicie dotyczy odtwarzania płyt z muzyką audio, samochód niestety nie posiada zmieniarki bo została wymontowana i moje pytanie jest takie, pod nawigacją zauważyłem, że znajduję się wejście na płyty, próbowałem wsunąć do niego cd ale niestety wejście okazało się zbyt małe i płyta nie wsuwa się do końca, więc czy bez zmieniarki mogę zakupić płyty mniejszego formatu i z nich korzystać w nawigacji czy to jest tylko wejście na płytę z jakimś oprogramowaniem do nawigacji, przepraszam ale jestem laikiem w tego typu samochodach, z góry dziękuję za odpowiedź...
staniol1984
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 04 1984
Auto: Mercedes Benz W220 S400
Silnik: 4.0 CDi 250KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

22 Sty 2015, 19:16

Nawigacja prawdopodobnie nie będzie czytała płyt z muzyką. Musisz dokupić sobie oryginalną zmieniarkę lub zmienairkę mp3. Tu spotkasz osoby które również posiadają lub zamierzają zakupić sklase. Wspólnie pogłębiamy wiedzę na temat tego pojazdu.
Kumuek
Nowicjusz

Auto: W220 S500
Silnik: 5.0 306KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Kwi 2015, 18:15

chciałbym sie zapytac czy pan sprobował uzywac płyte DVD z mozyka zamiaz CD. Mozliwe ze tak by sie udalo bo nawigacja pracuje tylko na DVD plyty.

(Jestem z Ameryki, ale chyba potrawie sie dogadac po polsku ;) )
SpokoSzwagier
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 08 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mercedes S600
Silnik: V12
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999