Mercedees w201 2.0 swap na 2.3

22 Lip 2014, 14:28

Witam, powoli kończy mi się silnik w mojej Gwieździe i nachodzą mnie myśli o zmianie silnika. Obecnie mam benzynę 2.0 o mocy 118 km. ( samochod z 88 roku ) z 4 biegowa skrzynią. Bardzo kusi mnie swap na 2.3 o mocy 136 koni o ile się nie mylę. Jestem początkującym mechanikiem staram się uczyć i sam naprawiać moje cacko, ale rzecz wiadoma że wszystkiego nie wiem, wiec tu kieruję swoje pytanie : czy da radę zrobić to tanim kosztem i ile rzeczy i jakie rzeczy musiał bym wymienić ? z tego co się orientuje sa to prawie takie same silniki wiec dało by radę by wymienić praktycznie sam silnik? Czy reszta osprzętu będzie pasowała? czy stacyjkę tez będzie trzeba wymieniać ? Jak wcześniej wspominałem jestem początkujący w tych sprawach i tu potrzebuje rady takiej małej instrukcji co i jak. Czy szukać samochodu dawce czy może sam silnik kupić. Myślę ze wypadało by go sprawdzić jakos co nie?
jedi1pro
Nowicjusz

Auto: Mercedes-Benz 190
Silnik: 2.0e 118KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1988

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...