24 Lut 2012, 17:46
witam mam problem i prosze o pomoc zakupilem 190 -kę parametry auta mercedes-benz 190 2.0 E benzyna + gaz rok produkcji 1989 skrzynia manualna , ogolnie stan auta spoko nie pordzewiałe silnik na benzynie pracuje rowno super. na gazie czasem jak mu odwali spadaja obroty ale za chwile jest ok (gaznik byl patrzony jest sprawny) jednak to nie jest najwiekszy problem auta .Ruszam np ze swiateł i z tył wydobywa sie łomot (porownał bym go do śrub krecących sie w bębnie od pralki) jak auto jedzie np. 70 km/h i jest na 4 biegu (skrzynia 4 biegowa) jest cisza wrzucam ,na luz znowu ten dzwięk ,wymieniłem przeguby bo wydawalo mi sie ze to jest to , niestety dalej to samo wał swoja droga glosno pracuje bo przebieg jest spory ponad 300 000 km ale ten dzwiek to nie wiem co to moze byc , moze ktos mial cos podobnego i wie co na to zaradzic , auta mi szkoda bo zaplacilem za niego 600 zł nie mial przegladu troche rzeczy powymieniałem rachunek co prawda juz przekorczył 1200 zł czyli drugie tyle co zaplacilem ale naprawde warto , bardzo komfortowe auto za nie duza kase , prosze o pomoc pozdrawiam jakby ktos mial jakis pomysł mozna napisac priv lub mail [email widoczny po zalogowaniu]