Mercedes 190. Warto kupić???

09 Lut 2009, 20:27

Problem w tym,że z tych lat tez!!! :lol: Dobrze,ze nikt nie odważył się krytykować naszych poglądow.Ja powiem tak,na te samochody nie ma roku,liczy się stan techniczny,wole dać 10.000 zł za najstarszego w niezłym stanie niz 1500 zł za dziada z najnowszego rocznika,bo takie zadziadowane spotka oczywiscie,jest ich trochę tez!!Możecie się śmiać ,swojego nie sprzedałbym nawet za 30,000 zł a wiecie dlaczego?P.......ilem nim trasę Włochy Polska minimum60 razy,nie klamię!!!Nigdy ten samochód nie zawiódł mnie na trasie,nigdy!!!To jest moj Najlepszy Przyjaciel,ma duszę.Chcecie kupić???Nie sprzedam go ,co ja kupię teraz?Nowoczesnego plastika nafaszerowanego elektroniką???Którego unieruchomi mi na trasie na amen jakaś bzdurka?Dziekuje za taki samochod!!!Pozdrawiam!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Lut 2009, 20:46

No w końcu ktoś kto ma takie same poglądy jak ja :D. mercedes to mercedes a nie jakieś tandetne ople czy inne dziadostwo :D. tak jak kolega wyżej wole dać 10000zł za stare ale niezawodne auto niż za nowe przekombinowane dziwactwo. W mercedesie W201(190)/W124 to tylko lać paliwo i jeździć
lukaszkomza
Początkujący

Miejscowość: Więcbork

09 Lut 2009, 21:15

Takie czasy są,ze prawie każdy może sobie kupić brykę z mlodszych lat,co ja zrobię jeśli kocham Mercedesy a wiem,że era Prawdziwego Merca skończyła się na W-124?No moze c-180 jeszcze ale wybaczcie ,terazniejsze?Ja chcę jeżdzić prawdziwym Mercem!!!Jesli do mojej 190-tki w serwisie linka do automata kosztuje 380 zł,kawałek pieprzonej linki,to ile kosztują częsci do nowszych modeli? :shock: Takiego jak rozchechlasz na naszych drózkach to zje cię z butami jak rekin tego rybaka w szczękach. :lol: W 124 i 190 rożnia się od czołgów tylko tym ,ze gasienicami nie ryją asfaltu !!! :lol: Kupujcie Merce,nie bójcie się ich,im prostszy model tym lepiej!!!Ale kupujcie od miłosników ,takich którzy dbają swe samochody bo zarżnac można wszystko!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

09 Lut 2009, 21:47

Święta prawda :lol: :lol: :lol:
Mercedes to Mercedes i nie ma mocniejszych :D
Mowa tu o W124 i W201, które w porównaniu np. z BMW 3 i 5 są pod weloma względami lepsze!
I powiedzcie po co ktoś kupuję Opla Astrę czy VW Golfa jak może kupić kilka lat starszego Mercedesa który przejeździ te dwa samochody razem wzięte :wink: ! Jest taki głupiu stereotyp na temat starych i nowych Mercedesów że części są drogie, naprawa dużo kosztuje itp. A to jest kompletna bzdura bo częsci do Mercedesów starych są na takim samym poziomie jak do VW Golfa czy Passata a nawet mogą być niższe. I jeszcze coś stare Mercedesy są najlepszymi autami świata i nikt tego nie zmieni :lol: Koniec kropka :wink:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

09 Lut 2009, 23:13

Masz rację,ja dałem przykład tylko tej linki bo nie mogę kupić w sklepie,jeżdzę bez niej :shock: od ilu lat?Nie pamietam!!!! a czesci w sklepie?Cewka włoska ,swietna 80 zł,kopulka tez włoska z palcem?tyle samo!Pompka paliwa włoska rozbieralna 80 zł.Zrobiłem na tym ponad 100kkm i smigne jeszcze 200kkm,tak oceniam po stopniu zuzycia.Modul Beru 380 zł ,Bosch siadł przy 800kkm ale z mojej winy bo nie wym.kabli zapł na czas.Wahacze głowne są z takiego materiału,że gdy prałem młotem w sworzeń by go wybic nie potrafiłem zrobić znaku na nim a młot miał 5 kilo!!! :o Gałki ok 36 zł jedna.Komplet łozysk japońskichna jedno koło przod 36 zł!!1 :lol: Wymienic mozna na drodze!!! :shock: :roll: Tyłu jeszcze nie ruszałem ale na drodze tego nie zrobi napewno,tam załoze SKF lub Fagi.Jeden tylni wahaczyk kosztuje ok 120 zł FAGA ,przychodzą 3 na jedno koło ale to jak się juz wymieni to mina wieki nim siądą!Ale co jest fenomenalne prócz cen części ,nie przestawi się geometria zawieszenia nawet gdyby wpadł do jaskini smoka!!! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

10 Lut 2009, 02:59

widzę ze tu kilku pasjonatów merca jest :D hehe i dobrze ;)

Sam posiadam Mercedesa W124 E500 ;) teraz kupiłem Mercedesa C 270 CDI ale nie chce sprzedawac W124 za duzy sentyment mam do niego :) mimo ze kupiłem nowszy model z rocznika 2004 :) te autka sa poprostu boskie ;) no cóz BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY :D
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...

10 Lut 2009, 11:13

To jest właśnie problem,jak tu sprzedac Przyjaciela,ja mam Przejściówe jeszcze Z 1972r ,jako ciekawostka kupioną od żony Jarka Szlagowskiego z Lady Punk!!! :o Stoi mi już bezczynnie 10 lat i jak tu ją sprzedać???Mercedes c270 cdi?Nie mam pytań ale wiedz sobie jedno Merasia W124 500E :shock: :o Nie ma wielu ludzi posiadających taką brykę a o Merca c 270 cdi potkniesz się nawet w salonie Fiata!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

10 Lut 2009, 13:34

PhantomASA1 napisał(a):To jest właśnie problem,jak tu sprzedac Przyjaciela,ja mam Przejściówe jeszcze Z 1972r ,jako ciekawostka kupioną od żony Jarka Szlagowskiego z Lady Punk!!! :o Stoi mi już bezczynnie 10 lat i jak tu ją sprzedać???Mercedes c270 cdi?Nie mam pytań ale wiedz sobie jedno Merasia W124 500E :shock: :o Nie ma wielu ludzi posiadających taką brykę a o Merca c 270 cdi potkniesz się nawet w salonie Fiata!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zgadzam sie dlatego widzisz tak trudno sie jest mi rozstać :) więc sobieładnie stoi od czasu do czasu pewni nim wyjade :D
Narazie ciesze sie C270 CDI :)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

10 Lut 2009, 14:38

lukaszkomza napisał(a):No w końcu ktoś kto ma takie same poglądy jak ja :D. mercedes to mercedes a nie jakieś tandetne ople czy inne dziadostwo :D.

Bardzo to upraszczacie - Mercedesy z tamtych lat to naprawdę legendarna już niezawodność ale zawsze powtarzam, że nie tylko to się liczy !! jest masa czynników decydująca o wyborze samochodu - chociażby radość z prowadzenia - w czym mercedes już tak nie grzeszy (mało bezpośredni układ kierowniczy, przesadnie miękkie zawieszenie) . Oczywiście dla kogoś kto kieruje się niezawodnością może nie będzie to miało większego znaczenia ale np może nie odpowiadać mu taki stary samochód i wtedy też ma wybór - chociażby corolla E10 (siódma generacja) również samochód nie do zajeżdżenia !!
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

10 Lut 2009, 15:02

Bez przesady żeby Toyote do Merca starego przyrównywać.
Pod prawie każdym względem Mercedes jest o niebo lepszy.
A co do radości z prowadzenia to MB też ją oferuję, są wersje W124/W201 Sportline, które właśnie są dla ludzi połykających zakręty.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 15:08

hehe nie będę polemizował z wami bo wiadomo, że dla was liczy się tylko Merc 8) - nie ma w tym nic złego ;) fajnie że macie wspólną pasję jaką są Mercedesy - jeździłem kilkoma i do mnie to akurat to auto w ogóle nie trafia - ja mam innych faworytów :wink:
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 15:13

A powiedz czemu nie trafia :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 15:19

przez zbyt nijaki i ociężały układ kierowniczy i mało dynamiczne motory :)
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 15:24

bbr86 napisał(a):przez zbyt nijaki i ociężały układ kierowniczy i mało dynamiczne motory :)

Jest duży wybór jednostek, chyba nie powiesz że od 280 w góre po 320, 420, 500 są niedynamiczne :lol:
A diesel największy to 3.0 DT (TDT) 147km, wystarczający do dynamicznej jazdy :lol:
A co do układu to jest on przystosowany do zawieszenia, czyli ma być miękki :lol: i taki jest.
Zawsze można wybrać wersję Sportline.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 15:37

nie potrafię Ci tego kolego wytłumaczyć ale jak widzisz nie wszystkim Mercedes pasuję :wink: po prostu niedobrze się w nim czuję i tyle - wolę BMW z tamtych lat - mają więcej charakteru, nie wiem dlaczego tak jest - to tylko moje subiektywne odczucia 8)
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika