Mercedes A 160 - silnik gaśnie

03 Sty 2009, 14:33

Witam ! Mam problem z Mercedesem. Otóż, przy prawie każdym porannym odpalaniu samochodu, silnik pracuje parę sekund i po chwili gaśnie. Trzeba powtarzać tę czynność tak z 10 razy, aż w końcu przestanie gasnąć. Jest też jeden ciekawy fakt, jadąc na trasie, nieważne z jaką prędkością, często silnik gaśnie, zupełnie bez powodu, żeby go uruchomić, należy kilka razy włączać zapłon, gdyż powtarza się sytuacja z rannego odpalania samochodu :F
Aha, byłem już z nim u mechanika na komputerze, niczego nie wykazano.

Pozdrawiam i czekam na Waszą pomoc!
miesozkaczki
Nowicjusz

• 03 Sty 2009, 16:16

miałem kiedyś ten sam problem czujnik temperatury albo przepływomierz powietrza
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 17:26

dodałbym jeszcze sprawdzenie czujnika położenia wału korbowego, czujnika położenia przepustnicy, stan filtra powietrza, stan przewodów wysokiego napięcia, cewki, świece, podłączenie masy do komputera, zimne luty w komputerze.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

03 Sty 2009, 18:45

Świece były wymieniane, cewki też są okej, filtr powietrza też niby w porządku ;] Resztę sprawdzę, dzięki Panowie za rady :)
    miesozkaczki
    Nowicjusz

05 Sty 2009, 21:04

znajomy wymienil filtr paliwa, i filtr powietrza.mial podobny problem
    rino
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Imprezy motoryzacyjne które warto odwiedzić w 2023 roku
      W 2023 roku warto odwiedzić m.in. następujące imprezy motoryzacyjne: Geneva International Motor Show (Genewa, Szwajcaria) - jedna z najważniejszych imprez samochodowych na świecie, gdzie zostaną zaprezentowane najnowsze modele ...