Mercedes A klasa W 168 1.4 benzyna

15 Paź 2008, 10:42

Mercedes A klasa W 168 1.4 benzyna - zamierzam kupić takie auto i proszę o opinie na temat użytkowania ,awaryjności , i kosztów użytkowania.
kojot-rp
Nowicjusz

Miejscowość: Łask

15 Paź 2008, 13:29

Opinie znajdziesz tu [link do autocentrum.pl wygasł]
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

16 Paź 2008, 13:06

Moim zdaniem jest to dobry samochód dla kawalera studenta z silnik 1.4 jest chyba najsłabszy ale za to ma małe spalanie jednak ja polecał bym wersję a 180d lub 160d
Krupnik41
Nowicjusz

16 Paź 2008, 14:28

Krupnik41 napisał(a):Moim zdaniem jest to dobry samochód dla kawalera studenta z silnik 1.4 jest chyba najsłabszy ale za to ma małe spalanie jednak ja polecał bym wersję a 180d lub 160d

180D gdzie ty taki silnik widzisz??? :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

25 Paź 2008, 20:09

Osobiście zdecydowanie Ci odradzam. Dostałem takie auto (w spadku), sam bym go nie kupił. Jest to totalnie specyficzny samochód, wieloma jeździłem ale tu przeżyłem szok, trzeba się przyzwyczaić. Jest po prostu dziwny. W sumie to nawet nie osobówka typowa. Raczej minivan. Jak znasz historię tego auta to wiesz, że pierwsze egzemplarze były zabójcze. Każdy gwałtowny ruch kierownicą przy prędkości +50 kończył się na dachu. Wstawili szersze lacze poprawili układ itd. ale generalnie to mało udane auto. Może się podobać, ma srebrną strzałę na masce a to też o czymś świadczy. 1.4 Pali hmm w trasie z 6 a w mieście z 8. Rakieta to to nie jest, jakoś tam daje rade ale NAJGORSZY W TYM AUCIE JEST ORBITALNY PROMIEŃ SKRĘTU!!!!!!!!!! Starem się prędzej wykręcisz niż tym autem. Jak szukasz małego zwrotnego pojazdu do miasta to szukaj dalej...
SleVin
Nowicjusz

06 Sty 2011, 13:25

A D....upa 1.4 nie jest wogle ekonomiczny.Srednio lebie mi 8,5 litra zdziebko za wiele.
Polecam sprawdzic elektronike,wspomaganie i wogle obejzec i dobrze sie zastanowic.:) auto dla kawalera???? :razz: dobre ja tym nie smigam ale mojej zonie odpowiada.Czuje sie w tym aucie jak na nocniku przygniatany z karzdej strony karoseria.nie wygogne slabe wykaczenie malo ciekawy silnik i problem z dostepem do czegokolwiek
24HLucas
Nowicjusz

Miejscowość: Moers
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...