Ja też złego słowa o A klasie W169 nie mogę powiedzieć, jestem również wysoką osobą i dla mnie pozycja za kierownicą jest bardzo wygodna, wygodniejsza niż np. w Touranie który jest większym autem. Na miejsce też raczej nie narzekałem, jeżeli chodzi o wykończenie również budzi moje pozytywne odczucia - nic nie trzeszczy, nie stuka, plastiki są przyjemne itp. w tej klasie nie wiem czy jest coś lepiej i precyzyjniej wykonanego. Fakt faktem diesla bym nigdy nie kupił w A-klasie, zbierają bardzo słabe opinie.
Ja mam doświadczenia z W169 na automacie i też złego słowa nie powiem wiadomo mogą być z tym problemy - sterownik skrzyni jest awaryjny i bardzo drogi ale bez gwiazdy nie ma jazdy
Największym problemem tych mercedesów jest rdza - która pojawia się wszędzie, na klapie, drzwiach, podwozie itp. na to bym zwrócił uwagę przy zakupie, trzeba zabezpieczać ten samochód możliwie jak się da.
Co do A170 116 koni jest to dynamiczne auto ale lubi swoje wypić
![Uśmiechnięty :)]()
o tym trzeba pamiętać. No i jak przedmówca napisał dostęp do silnika jest zdecydowanie utrudniony. Jak mechanikowi się chce zarobić to fakt do wszystkiego będzie opuszczał albo wyciągał silnik. Jeżeli jest sprytny i ma chęć z większością rzeczy sobie poradzi.
Zawieszenie również budzi moje pozytywne odczucia a jeżdżę wieloma autami. Za bezawaryjność wybrałbym yarisa za wykonanie i komfort podróży wybrałbym A-klasę
![Uśmiechnięty :)]()