Mercedes A170 - rodzaje silników.

13 Cze 2008, 14:02

Witam!
Jak sprawdzić faktyczną moc silnika? Podobno można zrobić to po numerze wybitym na korpusie, ale gdzie go szukać i co jak się go znajdzie?
W komisach jest bardzo wiele ofert A170tek ale nie chce mi się wierzyć, że moce wahają się od 88 aż do 120km! Wolał bym sprawdzić osobiście.

Czy ktoś może wie jakie w ogóle silniki diesla montowano do tego modelu?
japrzemas
Nowicjusz

14 Cze 2008, 22:07

nie znam sie na tym ale miałem kiedyś A-classe 1.7CDI 90 konnego, z tego co mi wiadomo jest jeszcze 1.6CDI 60konny, te 1.7 o mocy ok 120KM to pewnie po zmianie programu sterujacego ;) tak zwany chiptuning wg mnie.
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

15 Cze 2008, 08:14

Dokładne dane samochodu są tak jak piszesz zawarte w numerze VIN.Wyjaśnienie oznakowania tego numeru dla Mercedesa widziałem na jakimś forum Mercedesa.Otrzymasz je też z pewnością w serwisie Mercedesa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Cze 2008, 18:57

Ok, wielkie dzięki. Szukam dalej :)
japrzemas
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Corolla 1.8 VVT-i Hybrid - test spalania
    To jeden z powodów, dla których najnowsza, 12. już generacja Toyoty Corolli szturmem zdobyła rynek kompaktowych samochodów, obejmując pozycję lidera w swoim segmencie. Wersja z hybrydowym napędem 1.8 ...