Mercedes ale jaki??

17 Lut 2009, 09:19

Witam...
Po rozczarowaniu, w dziale osobowe z Alfą, dzisiaj tak przeglądam aukcje i ciągle myślę co kupić, i tak pomyślałem nad mercedesem... Kwota do wydania ok 15 - 16 tyś złoty... Na czym mi zależy by nie był stary tak od 95r. no i ekonomiczny o ile w mercedesach to możliwe, spalanie max 8l/100 po mieście...
W miarę możliwości bogato wyposażony...
Auto ma mi służyć na najbliższe 5 lat... więc by był nie do zajechania, gdyż na zakup auta chce wziąć kredyt, więc zostanie mi spłacanie kredytu i lanie do baku :) (ewentualnie na drobne naprawy, bądź wymianę elementów, które się zużywają typu, płyny, hamulce itp.)
z góry dzięki za pomoc...
Pozdrawiam N.
nazer
Nowicjusz

Miejscowość: Ciasna k.Lublińca

17 Lut 2009, 12:23

No to pomyśl nad Merolkiem C-180,najlepszy wybor to silnik 2.5 turbodiesel.Benzynowe silniki godne polecenia to seria111,200 i 220,180 jest za słaby do tego modelu.Pamietaj,że to jest Merolek,udany Merolek jeszcze więc patrz najpierw na stan a dopiero potem na cene,bo nikt ci dobrego Merca nie sprzeda tanio a zajeżdzonego na śmierc kaszalota mozesz kupić już ciut za ponad 10 tysiaków!Zwroc uwagę na blacharę bo jedne trzymaja formę a inne z tych samych roczników paskudnie korodują!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Lut 2009, 14:11

Masz do wyboru jeszcze Skodę Octawię o wyższej jakości jak Passat z tych roczników,Mazdę 626 godną uwagi,Toyote Avensis I,Opel AstraII,Toyota Corolla VIII :shock: masz taki wybor że hej,Merolek ma konkurentow nie byle jakich i raczej z mniejszymi przebiegami!Tańszych w utrzymaniu,popatrz na taka Octavie,jakością wykasowała nawet Paska i Audi A4 bo Czesi poważnie podchodza do swoich czyli nieswoich produktów,przemyśl to!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

17 Lut 2009, 16:59

Weźmiesz Mercedesa będziesz w 100% zadowolony. A te co PhantomASA1 podał to nawet nie patrz. Jazda Mercedesem a np. VW lub innym plastikiem jest nieporówywalna. Masz do wyboru W124 E klasę, za tą cenę bedzie już stan nawet bardzo dobry, jeśli taki znajdziesz lub C klasę. Silnik nie gra roli, ponieważ wszystkie są niezawodne i bezawaryjne. Jeśli chcesz oszczędzać kup 4-cylindrowy beznyne albo diesla co się wydaję lepszym rozwiązaniem.
Kup Mercedesa a będziesz w 10000% zadowolony i nie patrz na to co napisał PhantomASA1 chodzi mi o drugi post :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

17 Lut 2009, 21:35

Słowik no to ładnie mi zaśpiewales.Wiesz ile trzeba dać za Merolka nadającego się do jezdzenia?Takiego który nie ma miliona w butach?Ty najlepiej wiesz! nie wiem czy kolega bedzie zadowolony z bryki ,ktora tysiące razy moglaby odwiedzić ludożerców w Papui nowej Gwinei,na to trzeba też patrzeć!Pozdrawiam Mercmanie nie wiekszy ode mnie albo i większy?1 :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

18 Lut 2009, 11:01

Jeśli i tak planujesz zaciągnięcie kredytu na ten samochód, to zawsze można wziąć większą sumę na samochód z lepszymi parametrami. Kwestią tylko jest jakie parametry w pełni Cię satysfakcjonują i gdzie jest górna granica, jaką jesteś w stanie spłacać. Czasami lepiej wziąć kredyt na większą sumę i zainwestować w nowsze auto, niż kupić tańsze i wydać to samo na części.
valdek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kiedy kierowca może używać świateł awaryjnych?
    W jakich okolicznościach kierowca może używać świateł awaryjnych: postój z powodu uszkodzenia pojazdu lub wypadku. Włączanie tych świateł, gdy chcemy zatrzymać się w miejscu niedozwolonym jest niezgodne z obowiązującymi ...

18 Lut 2009, 11:53

Zgadzam się z tobą Phantom,że w tej kwocie najlepiej o C 180 i z tym ,żeby przyglądnąc się stanowi blachy.
Octavia to też świetny pomysł.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

18 Lut 2009, 13:55

C180 jest trochę "zmulona" mieliśmy taką w rodzinie. Lepiej C200 lub C220 a jazda na pewno lepsza będzie a spalanie prawie takie same, minimalne różnice.
Powiem tyle jeśli przejedziesz się Octavią a potem C Klasą to sam zobaczysz że Mercedes jest znakomitym samochodem :lol: Mówie tu o stanie przynajmniej dobrym. C Klas jest duży wybór, benzynowe są bardziej zadbane i łatwiej takiego znaleźć, diesla juz trochę ciężej.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lut 2009, 14:20

Oczywiscie ja sie zgadzam ,że Mercedes to byłby najlepszy wybor ,jesli kolega uzbroi sie w cierpliwosć i nie bedzie go interesował rocznik tylko stan samochodu,te samochody potrafia miec tak napukane kilosow,że łeb pęka,zwłaszcza Diesle.Ja osobiście i ty Słowik Rasowy Mercmanie kupilibysmy Merca ale wiesz ja i ty bysmy nie patrzyli na rocznik tylko stan.Taka skoda Octavia?Tez się tym dobrze jeżdzi,no i łatwiej bedzie kupic bryczke nie zajezdzoną.Masz dobrego Merolka?Sprzedałbyś go?Bo ja za Chiny!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

18 Lut 2009, 18:00

PhantomASA1 to jak Skoda jezdzi dobrze to Mercedes znakomicie! :lol: A co do reszty się zgadzam, w benzynie Mercedes nie powinien mieć za dużego przebiegu, myśle że max do 500tys. :wink:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika