REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie !
To mój pierwszy post na tym forum, ogółem pierwszy post na forum motoryzacyjnym, więc proszę o wyrozumiałość . od niedawna mam prawo jazdy, i chciałbym się zaopatrzyć w 4 kółka, ale po wszystkich jazdach, i tej całej teorii nie wiem w sumie zupełnie nic o samochodach. Zasoby budżetowe wynoszą jakoś ok 20k. A teraz do rzeczy . Od jakiegoś czasu jestem zakochany w powiedzmy starszych samochodach, może nie antykach, ale dosyć stary np. Mercedes W123, W124, Audi A4 sprzed kilku lat etc( ogółem takie typy sedanów, z klasą, również BMW ). Mam jednak pewne obawy co do ich zakupu : mianowicie, jak wygląda w takich sprawach problem "skarbonki" ? Trzeba cały czas coś wymieniać ? Jaki maksymalny przebieg powinno mieć takie auto, żebym mógł nim jednak pojeździć dłużej niż rok ? Ile mniej więcej wynoszą wszystkie obowiązkowe ubezpieczenia w takim aucie ? I przede wszystkim, czy warto w to inwestować... Niestety nie mam wśród rodziny prawie nikogo zmotoryzowanego, kto mógłby mi doradzić. Interesuje mnie również, jak wyglądałyby koszty instalacji LPG, i w sumie też czy warto to robić. Natomiast jeśli wszystkie przesłanki nie będą po mojej stronie, to chyba zdecydowałbym się na jakiegoś z Punciaków, może niekoniecznie, ale coś w tym stylu ( Hatchback ), i tu też proszę o wyrażenie opinii.. Bardzo proszę również, o inne propozycje samochodów, zarówno tych przedstawionych w I jak i II części tekstu.
Bardzo dziękuję za pomoc, opinie, komentarze a przede wszystkim za cierpliwość i wyrozumiałość