Mercedes Benz C180 W204 2010r wycieraczki przednie, silnik wycieraczek

21 Lip 2019, 10:15

Witam. Mamy problem z autem i może ktoś będzie mógł coś poradzić. Wczoraj jechaliśmy autostradą, zaczęło padać, standardowo włączyłam wycieraczki. Ale pech chciał że na początku "dochodziły" tylko do połowy szyby, zacinały się, aż w końcu przestały działać całkowicie... Mąż sprawdził bezpieczniki - są w porządku. Jakoś dojechaliśmy do domu, ale dziś auta nawet nie dało się otworzyć pilotem. Nie ma żadnego zasilania, nic nie działa. Czy to może być problem z silnikiem wycieraczek? Czy to możliwe żeby od awarii silnika wycieraczek padło całkiem zasilanie? Oczywiście sprawdzimy ten silnik, ale może ktoś miał podobną sytuację? Trochę się boje że mogło stać się coś poważniejszego... Proszę o poradę, pozdrawiam
MsMartaArek
Obserwowany

• 21 Lip 2019, 12:22

Trzeba sprawdzić czy nie spalił się silniczek przez który mogły pójść jakieś bezpieczniki. Ja bym sprawdził w pierwszej kolejności bezpieczniki ale wcześniej odłączył wtyczkę od mechanizmu wycieraczek. Jak wszystko wróci do normy to wtedy zająłbym się wycieraczkami bo być może sam mechanizm zatarł się.
    Być może zrobiło się jakieś zwarcie i akumulator rozładował się przez noc. Ciężko tak powiedzieć nie widząc problemu co mogło się dokładnie stać.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1,5 Dual VVT-iE o mocy 111 KM
      Nowa Toyota Yaris napędzana jest między innymi produkowanym w Polsce silnikiem benzynowym o pojemności 1,5 l i mocy 111 KM. Motor jest o 10 proc. mocniejszy od silnika 1,33 z poprzedniej wersji modelu. Dzięki temu samochód ...