Mercedes C / 85KW / 2003r / 2148 poj. Nie odpala

13 Paź 2015, 19:40

Witam . To chyba jest właściwsze miejsce .
Wklejam więc mój post raz jeszcze:

Witam. 2 tygodnie temu pierwszy raz nie odpalił mi samochód. Mechanik wynienił jakieś świece i auto zaczęło jeździć. Następnego dnia ponownie nie odpalił więc udałam się z reklamacją. Tym razem wymienił filtr paliwa , zlał stare paliwo i nalał nowego. Odłączył akumulator bo coś tam resetował i auto ruszyło. Kolejnego dnia znowu to samo więc stwierdził że trzeba chyba wymienić wtryski ale najpierw przeczyścił stare i jakies kanały czy coś i znowu samochód odpalił., Oczywiście cały czas ponosiłam koszty. Teraz znowu samochód nie odpala. Aż się boję co dalej. Prosze podpowiedzcie czy to faktycznie te wtryski?
Anetta
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes C200 2003
Silnik: 2148 . 85KW
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Paź 2015, 18:11

Błąd :!: Jedziesz do ASO Mercedesa po diagnozę,wcześniej negocjujesz cenę za usługę.Może być czujnik położenia wału,,lub zawór EGR np,komputer diagnostyczny podpowie,inaczej będziesz ładować kasę przy poszjukiwaniach na chybił trafił.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...