Mercedes C klasa. Która?

31 Gru 2016, 11:05

Witajcie.
Od zawsze podobała mi sie C klasa. Moge teraz dozbierać do 15, no moze 20.000 zł i chciałbym kupić. Tylko która? Nie znam sie na mercedesach nic a nic, nie wiem ktory rocznik lepszy ktory gorszy itd.
Czego szukac, czego się ustrzegać ?
Chciałbym autem pojezdzic tak ze 100.000. Bedzie głownie na miasto ale trasa tez jest możliwa i to nie raz na ruski miesiac tylko raz na 2 tygodnie nawet.
Chcialbym kupic, jesli to mozliwe, auto ktorym pojeżdzę po drogach a nie mechanikach. Czy jest to w ogole mozliwe?
zenek007
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: szukam

31 Gru 2016, 11:16

Jest możliwe ale większość diesli mimo, że są udane będą miały ogromne przebiegi. Jak skonfrontujesz to z jazdą po mieście to co jakiś czas będziesz inwestował w niego większą kasę.
Ja bym celował w jakieś V6 jak ma być C-klasa Ten silnik nie jest za specjalny jeśli chodzi o stosunek spalanie/osiągi ale przynajmniej będzie łatwiej ustrzelić coś niewytłuczonego.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Gru 2016, 12:31

Raczej starsze roczniki i V6. Diesle beda wytłuczone z duzymi przebiegami, a kompresory np 1.8 mają problematyczny rozrząd.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowy Yaris hatchback
    Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...