Mercedes C-Klasse 2.4 v6

22 Lut 2007, 09:46

Witam wszystkich
Mam pytanie dotyczące doświadczeń użytkowników forum na temat ich wiedzy o mercedesie C-Klasse rocznik 1997 a dokładniej silnika w tym samochodzie 2.4 litra V6 najprawdopodobniej 150 KM. Czy są to jednostki dobrze sprawujące się a może występują w nich jakieś wady, niedociągnięcia konstrukcyjne. A może jest mi ktoś w stanie powiedzieć w jakich granicach jest spalanie takiego samochodu. Na przykład czy w tych typach silnika założenie gazu oczywiście sekwencyjnego jest rzeczą możliwą a w późniejszej eksploatacji niestwarzającą problemów eksploatacyjnych, np. czy wówczas spalanie gazu nie będzie astronomicznie wysokie.
Będę wdzięczny za podzielenie się swoimi doświadczeniami

Pozdrawiam Zener
zener
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

13 Mar 2007, 22:28

witam
uzytkuje sobie juz z 6 lat (wersje kombi) i oprocz jednej rzeczy to nic sie zlego nie dzieje. ta jedna rzecza jest padajacy srednio raz na 2 lata przeplywomierz powietrza - koszt ok 400zl (chociaz jak dobrze poszukac to i ponizej 200zl za zamiennik sie znajdzie). reszta to sprawy eksploatacyjne (olej, filtry, opony itd)
spalanie kolo 10-12 po miescie (ale da sie i z 15-16 zalezy jak kto powozi), na trasie to tak 8-9 l/100 (100-160km/h)
a konikow 170 :wink:
o gazie nie wiem, bo nie mam
ogolnie wg mnie silnik fajnie chodzi, w srodku jest cicho, nawet przy wyzszych predkosciach.
veyron
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nie wpadnij w dziurę
    Zima powoli ustaje, a wraz z wyższymi temperaturami i topniejącym śniegiem na drogach pokazują się dziury. Jazda po takiej ulicy wymaga od kierowcy sporo cierpliwości i umiejętności. Zwłaszcza, że nieumiejętne pokonywanie ...