Mercedes C W203 na pierwszy samochód?

25 Gru 2015, 17:51

Witam, nie mogłem znaleźć tematu " Mercedes" także jeśli nie trafiłem to proszę o przemieszczenie tematu.

Mam pytanie odnośnie samochodu jakim jest Mercedes W203 np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ,
czy nadaje się według Was na pierwszy samochód?
Czyli; spalanie czy nie za wysokie, części nie drogie,bez awaryjny? Proszę o opinie :)
niaGdy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2012
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2015, 19:58

niaGdy napisał(a): Czyli; spalanie czy nie za wysokie, części nie drogie,bez awaryjny? Proszę o opinie :)

Pali okolice 9ciu, może trochę ponad.
Głupie pytania, nie wiemy jak wygląda twoja sytuacja finansowa. Dla jednych utrzymanie i spalanie to będzie kwestia groszy, dla drugich fortuny. Kto będzie utrzymywał samochód, jeśli ty to czy masz stałe źródło dochodu i jakie kwoty mógłbyś przeznaczyć na utrzymanie?
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2007

25 Gru 2015, 20:06

Mam stałe dochody, chodzi mi głównie o porównanie cen części awaryjność itp. Obecnie jeżdżę focusem 1.6 . Wiec może w porównaniu do Forda jak wychodzi cenowo amortyzacja samochodu?
niaGdy
Nowicjusz

25 Gru 2015, 20:31

W opisie taka idealna ta C klasa, tylko czemu inne z tego rocznika kosztują po 13-15 tysięcy? Ten egzemplarz to będzie szrot.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Gru 2015, 21:02

Nie chodzi mi konkretnie o ta ofertę tylko o ten model samochodu silnik itp. Jak wypada w porównaniu co do Focusa?
niaGdy
Nowicjusz

25 Gru 2015, 21:14

Rdzewieje podobnie jak Focus, silniki 1.8-2.0 będą palić te 8-9 litrów benzyny bez względu na moc. Ceny części i serwisu wyższe niż w Fordzie ze względu na to, że to segment premium, dlatego szukałbym zadbanego egzemplarza w okolicach 15 tysięcy. Silniki na łańcuchu rozrządu, skrzynie manualne 6-biegowe, zawieszenie dość komfortowe, aby obniżyć koszty można pokusić się o LPG.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...