Mercedes C W203 na pierwszy samochód?

25 Gru 2015, 17:51

Witam, nie mogłem znaleźć tematu " Mercedes" także jeśli nie trafiłem to proszę o przemieszczenie tematu.

Mam pytanie odnośnie samochodu jakim jest Mercedes W203 np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ,
czy nadaje się według Was na pierwszy samochód?
Czyli; spalanie czy nie za wysokie, części nie drogie,bez awaryjny? Proszę o opinie :)
niaGdy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2012
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2015, 19:58

niaGdy napisał(a): Czyli; spalanie czy nie za wysokie, części nie drogie,bez awaryjny? Proszę o opinie :)

Pali okolice 9ciu, może trochę ponad.
Głupie pytania, nie wiemy jak wygląda twoja sytuacja finansowa. Dla jednych utrzymanie i spalanie to będzie kwestia groszy, dla drugich fortuny. Kto będzie utrzymywał samochód, jeśli ty to czy masz stałe źródło dochodu i jakie kwoty mógłbyś przeznaczyć na utrzymanie?
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2007

25 Gru 2015, 20:06

Mam stałe dochody, chodzi mi głównie o porównanie cen części awaryjność itp. Obecnie jeżdżę focusem 1.6 . Wiec może w porównaniu do Forda jak wychodzi cenowo amortyzacja samochodu?
niaGdy
Nowicjusz

25 Gru 2015, 20:31

W opisie taka idealna ta C klasa, tylko czemu inne z tego rocznika kosztują po 13-15 tysięcy? Ten egzemplarz to będzie szrot.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Gru 2015, 21:02

Nie chodzi mi konkretnie o ta ofertę tylko o ten model samochodu silnik itp. Jak wypada w porównaniu co do Focusa?
niaGdy
Nowicjusz

25 Gru 2015, 21:14

Rdzewieje podobnie jak Focus, silniki 1.8-2.0 będą palić te 8-9 litrów benzyny bez względu na moc. Ceny części i serwisu wyższe niż w Fordzie ze względu na to, że to segment premium, dlatego szukałbym zadbanego egzemplarza w okolicach 15 tysięcy. Silniki na łańcuchu rozrządu, skrzynie manualne 6-biegowe, zawieszenie dość komfortowe, aby obniżyć koszty można pokusić się o LPG.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Ewolucja Suzuki LJ-80
    Pytanie „czym różni się SJ od Samurai” jest jednym z częściej wracających na forum dyskusyjnym. Jednak niniejszy artykuł nie powstał w celu zestawienia parametrów technicznych, wymiarów czy ...