Do końca sam nie wiem jak jest z tym Passatem, ale skoro fachowcy twierdzą, że fatalnie to nie będę się sprzeczał, skoro sam nie wiem nic na ten temat. Jak wspominałem - nigdy nie jechałem jeszcze Passatem B5. Kurcze, jak ja teraz zazdroszczę swojemu szwagrowi, który kupuje sobie nowiutkiego Merola AMG
![Sad :(]()
Edit:
Toyota Avensis jednak zbyt droga, a pierwsza generacja mi się nie podoba.
POSTANOWIŁEM - To będzie VW Passat B5 1.9 TDI, 110KM 81kW, rocznik 1999-2000.
I tu mam kolejne i ostatnie pytanie:
Na co należy zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego modelu w Polsce?
Na razie słyszałem, że:
-Silniki na pompowtryskach odpadają, ponieważ są zbyt czułe na jakość paliwa, a polskie paliwo nie jest najlepszej jakości;
-Należy zwrócić uwagę na zawieszenie przednie. Jest ono wielowahaczowe, a zatem wrażliwe na nasze drogi (samochód powinien być sztywny);
-Sprawdzić czy nie był bity, czyli sprawdzić czy szyby mają takie same roczniki i czy poduszki powietrzne są na miejscu;
Polecono mi także zabranie ze sobą miernika lakieru... jednak można go łatwo oszukać montując używane części, zamiast malując.
Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi na temat "Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego modelu", to prosiłbym o informacje. Niech będą nawet te banalne, bo chcę być dobrze przygotowany do zakupu. Słyszałem też coś o elektronice, ale nie chcę się wypowiadać, nie znając na ten temat całej prawdy.