Mercedes C220 - Czy warto kupic ?

07 Lip 2008, 23:22

Witam. Kieruje sie z pytaniem do wszystkich majacych doswiadczenie z ta marka i innych zainteresowanych :)
Mam zamiar kupic Mercedesa C220 Diesel 2.2 najlepiej ze skrzynia manualna. Kwota jaka chce przeznaczyc na zakup tego samochodu wynosi ok 15 000 zl, czyli bedzie to rocznik 93 - 96. Doradzcie mi i napiszcie jakie sa za i przeciw i co myslicie o tym autku i moze ew. inne propozycje samochodow w tej cenie. Na pewno musi byc on oszczedny i chcialbym pojezdzic nim kilka lat zanim sie rozleci.
Pozdrawiam.
zenek
Nowicjusz

08 Lip 2008, 06:32

Oto inne alternatywne propozycje. (słyszałem że te mercedesy 2.2 Diesel dużo palą według innych aut z silnikiem 1.9TDI)

-AUDI A4
-Volvo S40
-VW PASSAT
-Mitshubiusi Carisma
-Nissan Almera
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

08 Lip 2008, 09:08

Nissan Primera
Rodri94

08 Lip 2008, 11:30

No albo tak jak kolega jeszcze przypomniał, Nissan Primera :)
Też świetne autko, i nie trzeba płacić za Gwiazde na masce, która czasem staje sie problemem a nie zaleta :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

08 Lip 2008, 18:05

Podobno lepiej upolować Merca z silnikiem 2,7 niż 2,2, dlatego, że spalanie w większym silniku będzie tylko troszkę większe, a moc zdecydowanie inna.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...